MEHUKKAIDEN RINTOJEN (BROILERIN) SALAISUUS!

Monella tuntuu olevan ongelmana kesäisin broilerin grillaaminen. Broilerin rintafileitä grillatessa täytyy olla varovainen, ettei grillaa liian pitkään, mutta kuitenkin niin, että ne ovat kypsiä. Usein lopputuloksena voi olla varman päälle rillattu kana, joka maistuu enemmän kengänpohjalta kuin mehukkaalta broiskulta. Jos haluat säästää leukalihaksiasi ja maistaa pehmeää, mehukasta ja älyttömän maukasta broilerin rintaa, niin suosittelen testaamaan tätä vinkkiä.

Broilerin rintafilee kun on se vähärasvaisempi vaihtoehto, kuivuukin se helpommin kypsentäessä. Tämä resepti kuitenkin tekee broilerista mehukasta eikä varmasti kuivaa. Voit hyvällä fiiliksellä jättää kaikki kastikkeet ja marinadit pois pelistä.

P6280940

Vinkkini on peräisin Kanadasta, kummitätini mieheltä, joka pitää erityisen paljon grillaamisesta. Kanadassa muutenkin taidetaan olla vielä suomalaisiakin kovempia grillimestareita.

Noniin, mennään reseptiin. Tein tällä kertaa ihan step-by-step tyylillä, selkeyden vuoksi.

Ohjeet mehukkaan broilerin rintafileen grillaamiseen:

  1. Ota muoviselle laudalle rintafileet (käytin ohuita rintafileitä) ja nuiji niitä kevyesti. Tarkoitus ei ole tehdä haketta, vaan pehmeästi hakata filettä pikkuisen ohuemmaksi. (Voit käyttää suojana vaikka pakastepussia tai vahvaa kelmua, jolloin ei mehut roisku joka suuntaan.)

P6280905

2. Laita fileet isoon kulhoon, lisää reilu 1 rkl suolaa (hienoa merisuolaa) ja heti perään kulho täyteen kylmää vettä.

P6280907

P6280911

P6280913

3. Anna fileiden seistä kulhossa noin 15-20 minuuttia. Tarkoitus ei ole maustaa broileria suolavedessä, vaan tämä auttaa mehukkuuden tuomisessa. Älä unohda fileitä kulhoon, muuten suola alkaa maistua broiskuissa. Laita grilli kuumenemaan (jos kaasu).

P6280915

4. Tee sillävälin mausteöljy. Noin 5 rkl oliiviöljyä, 2 isoa valkosipulinkynttä, hakattua yrttiä (käytin minttua), chiliä (maun mukaan) ja pieni hyppysellinen suolaa. (Suolaa voi lisätä jälkikäteen jos siltä näyttää). Broilerin fileitä oli ohjeessa 7 kpl. 

Kun rintafileet ovat olleet 15-20 minuuttia, ota vesi pois ja painele fileitä kevyesti talouspaperilla ja pyörittele niitä mausteöljyssä.

P6280920

5. Grillaa noin 4 minuuttia per puoli. Kun grillaat, jätä broilerit rauhassa grilliin, kansi kiinni, äläkä kääntele. Kun käännät 4 minuutin jälkeen ja jos tuntuu, että fileet juuttuvat ritilään, anna olla vielä hetki. Paksummat fileet vaativat pidemmän ajan.

P6280923

P6280932

6. Kun fileet ovat valmiita, laita ne vetäytymään folion sisään. Anna olla noin 5-8 minuuttia. Tarkista kypsyys. Jos joku fileistä tuntuu raa´alta, laita uuniin hetkeksi noin 200 asteeseen. (Tällä ohjeella saan aina kylläkin kypsennettyä ilman uunia.)

P6280935

P6280945

Broilerin rintafileet voi siis saada maistumaan superihanalta ja mehukkaalta, tämä on nyt todistettu! Vinkkejä on varmasti monia tähän aiheeseen, mutta tämä ehkä niistä helpommista ja toimivimmista mitä olen kokeillut. Näiden kanssa toimii kaikenlaiset lisukkeet, eikun testaamaan!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta