MEIDÄN PÄIVÄ: KIRPPU 1V 2KK

Miten aika voi mennä näin nopeasti? Tämä iänikuinen päivittely. Sitä ei vain käsitä kuinka nopeasti nämä pienet kasvavat ja jättävät vauvamaisuutensa taakse. 

Tajusin, että Kirppu on huomenna 1v 2kk ja avasin blogikirjoitukseni vuoden takaa, Meidän päivä: Kirppu 2kk. Lähinnähän nuo päivät koostuivat imetyksestä, Kirpun nukkumisesta ja omasta säätämisestäni. Arki oli melko raskasta huonojen öiden takia, Kirpun vatsavaivojen ja järjettömän monien vaunulenkkien takia. Kuvaamani päivä (Kirppu 2kk) oli sinänsä helppo kun liikuttiin autolla niin Kirppu nukahti aina helposti autoon. Varsinaista rytmiä ei vielä ollut vaikka kovasti niitä yritinkin jo luoda. Kirppu oli liimaantuneena minuun ja joskus se tuntui rankalta kun ei päässyt ”irtoamaan” ollenkaan. Iltaisin jännitti/pelotti kuinka yö seuraavaksi menee. Äitiys tuntui luonnolliselta, mutta jokainen päivä oli uutta ja jännittävää. Stressiä oli turhan paljon ja pieni inahduskin tuntui kamalalta saati sitten itku.

Meidän päivä nyt…

4:30 Kirppu huutelee sängyssään, haen hänet viereeni, sillä en jaksa nukuttaa häntä omassa sängyssään. Hän nukahtaa viereen nopeasti.

7:20 Kuin kellon tarkasti (joka aamu klo 7:20), Kirppu herää painaen sormensa nenälleni. Sanon ”nenä” ja hän hymyilee. Kirppu möyrii ympäri sänkyä välillä heittäen kantapäätään tai päätään isänsä päälle kunnes nousemme ylös pois häiritsemästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaipanvaihtoa, vaatteidenvaihtoa, hammaspesua, aamupalanlaittoa…

7:50 Lähden salille ja mieheni nousee tekemään Kirpulle puuroa. Syön autossa tekemääni smoothieta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8:10 Kirppu saa aamupuuronsa nenänsä eteen ja alkaa lappaa sitä suuhunsa ennätysvauhtia.

He leikkivät, mieheni juo kahvia ja saattaa laittaa Areenasta Kirpulle hetkeksi Hyrräpäät tai Muista Laulaa -ohjelman päälle. 

Vedän kunnolla mehut irti salilla ja saan superhyvän fiiliksen loppupäiväksi. 

9:15 Saavun kotiin ja lähdemme koko perhe heittämään miestäni töihin sillä tarvitsen autoa päivän aikana.

Matkalla haemme isäni autohuollosta ja viemme hänet kotiin. Kirppu meinaa nukahtaa autoon ja teen kaikkeni pitääkseni hänet hereillä. 

10:00 Saavumme kotiin ja puistoon. Kirppu pääsee rakastamaansa keinuun. Syön banaania välipalaksi. Katsellaan muita lapsia ja kiertelemme ympäri leikkipuistoa osoitellen eri asioita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10:45 Saavumme kotiin. Alan laittaa Kirpulle lounasta.

11:00 Kirppu syö täytettyä kesäkurpitsaa, autan häntä hieman, jotta palaset pysyvät lusikassa.

11:15 Laitetaan yhdessä pyykkejä, Kirppu yrittää painaa pesukonetta päälle noin 25 kertaa, kiellän, mutta ”ei”-sana ei tänäänkään näköjään pelaa. Yritän viedä huomiota muualle, mutta perhanan nappulat ovat liian mielenkiintoisia. Pesukone on päällä.

Olen vahingossa jättänyt kodinhoitohuoneen oven auki ja Kirppu juoksee sinne taas painamaan pesukoneen pauselle. Tämä toistuu 2 kertaa, nyt se ovi kiinni… Seuraavaksi kuulen kuinka veteen pulahtaa jokin esine. Äh vessan ovi on auki ja Kirppu on heittänyt isänsä kengän vessanpyttyyn. Nice. 

11:25 Mennään leikkimään yhdessä Kirpun huoneeseen, luetaan kirjoja, osoitellaan eri asioita ja halitaan nallea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11:45 Annan maitoa ja Kirppu nukahtaa vaunuihin laskettaessa.

Siivoilen, kirjoittelen blogitekstejä, suunnittelen erästä kutsua Indesignilla, katselen sähköpostit, laitan pyykit ja tyhjennän tiskarin. Katson kirppiksellä myytäviä tavaroita ja järjestän varastoa. Käyn suihkussa, syön lounasta ja laittaudun. 

14:35 Joudun herättämään Kirpun, sillä kolmelta alkaa muskari. Kiirehdin laittamaan hänelle kengät ja otan mukaan välipalaa hänelle.

14:55 Saavumme Palmgrenille ja ihmettelemme muita lapsia. Kirppu ei uskalla heti mennä moikkaamaan muita.

15:00 Muskari alkaa ja kyseessä on viimeinen kerta tänä keväänä. Lopuksi teemme vielä sormiväritaiteilua.

15:50 Soitan isälleni matkalla kotiin ja hän tarvitsee kyydin hakemaan autoa. Viemme isäni autohuoltoon ja päätämme mennä Kirpun kanssa sen jälkeen Puuvillaan. Joudumme hakemaan mieheni töistä kuudelta, joten emme viitsi lähteä kotiin tällä välillä.

16:15 Menemme Puuhavillaan (lasten touhupaikka, ilmainen). Kirppu on fiiliksissä ja jäisi vaikka loppupäiväksi sinne juoksentelemaan.

16:30 Syömme ruuaksi hedelmiä, myslipatukkaa ja maitoa, jatkamme leikkejä. Natustan samalla raakasuklaapatukkaa.

17:00 Menemme pyörimään kauppoihin ja katselen Kirpulle vaatteita. En osta mitään, meillä on hänelle jo tarpeeksi vaatteita. Löydän itselleni siistin neuleen ja ostan sen siinä uskossa, että Paidat on -30%. Kassalla selviää, että puserot eivät kuulu tarjoukseen, otan paidan silti ja lähden pettyneenä kaupasta. Perhanan harhaanjohtava mainonta, nyt pieni morkkis, mutta tarvitsin tuota neuletta oikeasti…

17:50 Lähdemme Puuvillasta ja Kirppu alkaa olla jo hermostunut.

18:15 Menemme koko perhe käymään vanhempieni luona. Mummu ottaa Kirpun avosylin vastaan ja tarjoaa hänelle kaalikäärylettä ruuaksi, hyvin uppoaa. Juodaan kahvit ja jutellaan niitä näitä. Kirppu katselee Puppe -kirjaa.

19:15 Olemme kotona ja teen itselleni mansikka-halloumi -salaattia. Iltapalaksi marja-proteiini-jäätelöä. En ehdi vielä syömään vaan touhutaan iltapuuhia Kirpun kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20:00 Kirppu syö iltapuuroa. Pestään hampaat.

20:15 Kirppu juo vielä maitoa, laulan hänelle ja laitan hänet sänkyynsä. Hän nukahtaa nopeasti.

20:30 Kääk! En ole vieläkään syönyt, nyt illallinen ja iltapala pitäisi syödä vielä. Tänään meni kyllä syömiset itseltä aivan penkin alle, mutta huomenna uusi yritys!

21:00 Katson Temptation Islandia, syön ja selaan puhelintani.

22:10 Iltapuuhien jälkeen sängyssä odotan unta… zzZZzzZZzz

 

Tämä päivä oli toisaalta poikkeuksellinen kun oli niin paljon touhua ja menoja, että ruokailutkin meni vähän sekaisin. (Normaalisti syödään noin klo 8, 11:20, 16 ja 20.) Toisaalta oli ihana päivä eikä sitä aina niin tarkkaan tarvitse syödä tiettyjä asioita tiettyyn aikaan. Kirpulla oli hauskaa ja se on tärkeintä.

Kuvia ei edes ehtinyt nappailla koko päivää, mutta lupaan tehdä kuvapostauksen vielä erikseen meidän päivästä!

Huomenna lähden kohti Helsinkiä. Ensin luvassa tapaamista A-lehdillä muiden bloggareiden kanssa ja sitten nään rakasta ystävääni. Aiomme ainakin hakea hyvää sushia ja luultavasti loppuilta menee juoruten kenties viinilasin äärellä. Sunnuntaina paluu kotiin. Niin kivaa päästä Helsinkiin piiitkästä aikaa!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “MEIDÄN PÄIVÄ: KIRPPU 1V 2KK”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta