MISTÄ SYNTYY JUHANNUS?

Tänä Juhannuksena aion vihtoa niin, että selkää punoittaa ja lehtiä löytyy vielä seuraavana päivänä hiuksista. Uida niin, että sormet ovat ryppyiset. Syödä, niin että vatsa paukkuu uusista perunoista ja sillistä. Jutella ja nauraa niin, että mieli tyhjenee. Nukkua niin, että keho saa oikeasti levätä. Istua nuotiolla niin, että savu tuoksuu vielä viikon päästä reissukassissa.

Meidän Juhannus syntyy saunasta, vihdasta, järvestä tai merestä, uusista perunoista, kalasta ja hyvästä seurasta. 

_MG_0993

2 vuotta sitten Juhannuksena ei ollut tietoakaan pikkuisesta tulokkaasta ja Juhannusta vietettiin ystäväporukalla Pomarkussa mökkeillessä. Meno oli järjettömän hauskaa, menevää ja unohtumatonta. Saunomista, pihapelejä, olympialaisia, hyvää ruokaa ja juomaa. Sitä ennen Juhannuksia oli vietetty kauan sitten festareilla, eri mökeillä, kaupungissa ja maalla. Suurimmat Juhannukseen liittyvät muistot liittyvät saunomiseen, ystäviin ja hauskanpitoon. 2 vuotta sitten, heinäkuun lopulla saimmekin tietää raskaudesta ja tietyllä tapaa elämä rauhoittuikin menoista ja melskeestä. 

_MG_1045

Viime Juhannus vietettiin pikkuisen pojan kanssa ensimmäistä kertaa, Kirppu oli tällöin 3 kuukauden ikäinen. Rauhoitimme juhlan täysin ja nautiskelimme uudesta perheenjäsenestä mökkeillen vanhempiemme kanssa. Nautin ruoasta, saunasta kuten ennenkin, mutta hieman rauhallisimmin menoin. Varsinainen juhliminen tai alkoholin nauttiminen ei kuulunut asiaan vaan mentiin ajoissa nukkumaan ja rentouduttiin. Sain lapsenhoitoapua isovanhemmilta ja luvan nauttia hieman kauemmin saunassa ja kasvohoitoja tehden. Ruokaan panostettiin enemmän ja nautittiin täysin rinnoin Suomen suvesta. Tämä Juhannus oli kaikenkaikkiaan hyvin ikimuistoinen ja tärkeä.

_MG_1343

Kuvat: Amanda Aho

Tänä vuonna aiomme tehdä pienen sekoituksen näitä kahta maailmaa. Yhtenä päivänä lähdemme mieheni kanssa juhlimaan Juhannusta ystäväporukalla ja Kirppu pääsee isovanhempien hoivaan mökille. Pääsemme täten nauttimaan ajasta ihan vain pariskuntana yhdessä muiden ystäväparien kanssa ja seuraavana päivänä liitymme sukulaisten seuraan mökkeilemään yhdessä poikamme kanssa. Saamme olla kiitollisia Kirpun isovanhemmista, jotka mahdollistavat tällaisen järjestelyn. 

Huomenna vietämme jo hieman Juhannusta mökillä Pomarkussa perheeni kanssa ja perjantaina lähdemme kohti Pyhärantaa ja mökkiä, jossa odottavat kasa ystäviä.

Mistä teidän Juhannus syntyy?

-sonjaaleksandras 

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta