MUTSIN ARMOTTOMAT AAMURUTIINIT

Kun heräät, teet usein samat asiat, ihan miettimättä? Aamurutiinit muodostuvat vuosien varrella ja hioutuvat eri elämäntilanteisiin. Joku menee heti napsauttamaan valmiiksi ladatun kahvinkeittimen, toinen starttaa kylmällä suihkulla, kolmas torkuttaa ja juoksee vessan kautta töihin. Omiin aamurutiineihin on tullut paljon muutoksia pojan syntymän jälkeen.

Ensinnäkin, herätyskellon voisi heittää jorpakkoon. Se on aivan sama laitatko herätyksen kello seitsemään tai kymmeneen, herätys tapahtuu silloin kun poika haluaa. Jos hän ei herää aikaisin, on syy yleensä huonossa yössä, joten silloin itsekin haluaa (on pakko) nukkua ”myöhempään”. Viikonloppujen aikataulutonta oleilua ei ole olemassa, vaan aamut starttaa aina samaan aikaan. Armoa ei ole.

Toiseksi, omat aamurutiinit ovat hyvin tyngät verrattuna aiempaan. Sitä saattoi tehdä huolellisempaa meikkiä tai föönausta. Kahvin lipittely alkoi aikaisin ja loppui myöhään. Aamulenkkejä ja rauhallisia brunsseja joka viikonloppu. No joo, pääsisi sinne aamulenksulle ehkä ennen kuutta…? Yleisesti ottaen, ennen ei osannut arvostaa rauhaisia, omaan tahtiin tehtyjä aamurutiineja. Nykyään ykkösenä tulee lapsi ja hänen tarpeensa. Pojan aamupissa, hampaiden pesu, vaipanvaihto, aamupuuro ja pastillit ja lelut ja kakat ja vaatteet ja kiire ja nyt ollaan jo myöhässä. 

Nykyään aamurutiinit täytyy rakentaa jo kaukaa. Laittaa itsensä niin valmiiksi kun voi, nopeasti ja ajoissa, jotta loppuun jää katastrofivaraus. Kiukkukohtaus, kakkahousu tai ”äitisylii” voi täyttää viimeiset 15 min ennen lähtöä, joten parempi pelata varman päälle.

En voi edes kuvitella 3 lapsen äidin aamuja, toki kai sitä sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen jollain tavalla.

Vaikka en vaihtaisi päivääkään pois tuon mini taaperon kanssa, kaipaan ajoittain näitä rauhaisia aamuja ihan vaan itekseen. Toisaalta onhan tuo poika aika hyvä hauskuuttamaan ja tuomaan äksöniä aamuihin. <3

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 11
Tykkää jutusta