PAAHDETTUA MYSKIKURPITSAA, YRTTINEN UUNILOHI JA AVOKADOKASTIKE

*Kaupallinen yhteistyö: Puretreeni

Taas testaillaan Pureruokaa! Tämä setti sai minut tänään hyrisemään. Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Rakastan lohta, avokadoa ja uusi rakkauteni taitaa olla myskikurpitsa. Tämä kolminaisuus sai vielä potkua lehtikaalisipseistä. Voittajalounas, vaikka itse sanonkin – hehe. Parasta tässä on se, että kaikki valmistuu suht nopeasti uunissa. Pienemmän annoksen saa tehtyä vaikka samaan aikaan yhdessä vuoassa. Nyt valmistin pellillisen myskikurpitsaa ja kokonaisen lohifileen. Uunin lämpötila pysyy kuitenkin samassa koko ajan. Lehtikaalisipsit sai tehtyä myskikurpitsojen päällä. Avokadokastike tietenkin surrataan blenderissä tai vaikka käsin. Tämä ruoka kelpasi hienosti myös pojalle, eli jälleen koko perheen ruokaa, vaikka onkin Puretreenin mukaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paahdettu myskikurpitsa

Myskikurpitsaa (1 kokonainen)

Yrttejä (timjamia ja oreganoa)

Voiteluöljyyn:

Suolaa

2-3rkl oliiviöljyä

2 valkosipulia hienoksi pilkottuna

Chiliä maun mukaan

Kuori ja pilko myskikurpitsa noin 1,5cm x 1,5 cm kuutioiksi. Tee öljysekoitus ja sudi kurpitsojen pintaan sitä. Lisää yrttejä oman maun mukaan. Laita 225 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Kokeile kypsyyttä tikulla. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lehtikaalisipsit

Lehtikaalia

Öljyä, suolaa

Voitele revityt lehtikaalit pienellä tilkalla öljyä ja suolaa. Laita 225 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes hieman saavat väriä, nosta tasolle viilentymään. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yrttinen ja sitruunainen uunilohi

Kirjolohta

Sitruunaa

Chiliä

Yrttejä

Suolaa

Voit laittaa kokonaisen fileen tai paloitellut lohet pellille tai uunivuokaan (nahkaa ei tarvitse irroittaa, nahkapuoli alaspäin). Sirottele suolaa, chiliä ja yrttejä pintaan. Laita ohut viipale sitruunaa lohen päälle, fileen päälle useampi. Laita 225 asteiseen uuniin 15 min (palat) tai 20-25 min isompi filee. 

Avokadokastike

Laita blenderiin kokonainen kypsä avokado, puolikkaan sitruunan mehu ja oman maun mukaan suolaa. Surrauta tasaiseksi. Tarjoile kylmänä.

Huom! Kaikkia aterian makuja voi muokata ja lisäillä chiliä tai valkosipulia maun mukaan. Tällä setillä maut eivät hypänneet liikaa vaan tasapainottivat kivasti toisiaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä reseptien kehittelyssä hienointa on ollut se, että on lähtenyt kokeilemaan hieman uusia juttuja ja tuonut arkeenkin lisää meininkiä! Vaikka raaka-aineet ovat tuttuja, ei niitä välttämättä olisi yhdistänyt aiemmin.

Miltäs näyttää Pureruoka tällä kertaa?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta