NYC 4: MAISEMA KUIN JULISTE

New Yorkissa ehkä yksi upeimmista kohteista sijaitsee Brooklynin puolella. Näkymä Brooklynin puolelta, kahden sillan välissä rannalla, kohti Manhattania. Näkymä on pysäyttävä. Annetaan kuvien puhua puolestaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ylläolevaa kuvaa kuvatessani tajusin jotain, huomaatko sinä? Jos olet seurannut Gossip Girl -sarjaa koskaan, huomaat, että tässä kerrostalossa sijaitsee ”The Humphrey Loft”. Tämä kuvakulma oli todella usein sarjassa, enkä tajunnut käveleväni sen ohi kunnes tiirailin siltaa ja taloa kameran kautta. Osoite on: 455 Water Street, Brooklyn. Tässä kuvassa näkyvä silta on siis Manhattan Bridge.

Tämän talon vierestä pääsee suoraan Brooklyn Bridgen puistoon, josta näkymät avautuvat kohti Manhattania.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brooklyn Bridge on noin 1,8 kilometriä suuntaan ja sitä on alettu rakentamaan vuonna 1869. Silta on valmistunut vuonna 1883. Historia on siis todella pitkä, jotenkin hullua ajatella kuinka jo silloin ollaan voitu rakentaa näin valtava silta.

Näkymät sillalta ovat mielettömät ja itsessään silta on jo käymisen arvoinen. Sillalla oli melkoiset ruuhkat päiväsaikaan, joten jos haluaa kuvata rauhassa, kannattaa suunnata sillalle jo ennen yhdeksää aamulla. Kävely/pyöräily -silta on jaettu kahtia, joten jos et halua jäädä pyörän alle, kannattaa totella jakoa. Pyöräilijät painavat nimittäin todella vauhdilla ohi.

Kävimme sillalla kaksi kertaa, toisella kertaa jouduimme kovaan ruuhkaan ja kävelimme vain puoleen väliin ja takaisin. Toisella kertaa menimme suoraan Brooklyniin metrolla, kävelimme rantaan, kuvailimme aamulla siellä ja kävelimme siltaa pitkin takaisin Manhattanille. Olisin halunnut kiertää enemmän Brooklyniä, mutta aikaa ei vain ollut enää sille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suosittelen käyttämään muutaman tunnin Brooklyn Bridgellä, jos olet matkustamassa New Yorkiin. Sillalta kannattaa ehdottomasti kävellä myös rantaan ja ihailla maisemaa Brooklynin puolelta. Vaikka kyseessä on melko ”kulutettukin” maisema, on se vaan mieletön livenä.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

4 vastausta artikkeliin “NYC 4: MAISEMA KUIN JULISTE”

  1. Mielettömiä kuvia, mun NYC kuume kasvaa vaan koko ajan 🙂 Viime reissulla ei ehditty kunnolla sillalle kävelemään, käytiin vaan illalla tuolla Brooklynin päässä ja piti lähteä, kun oli niin hemmetin kylmä..

    • Joo siellä kyllä herkästi tuulee kovaa, nyt sattui olemaan hieno ilma ja suht lämmin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta