OTA RENNOSTI

Unohdan hetkeksi pyykit ja sohvan alla kirivät pölypallot. Sammutan valot ja sytytän kynttilät. Arki näyttää jo kauniimmalta. Otan suklaapatukan ja nautin sen ilman huonoa omaatuntoa. Katson tunnin telkkaria ja painun nukkumaan. Aamulla herään aikaisin bloggaamaan, leikin pojan kanssa ja teen ruokaa. Pölypallot edelleen huutavat ja pyykit roikkuvat. Nyt on turha stressata. Pian lähdetään taas töihin ja salille. Huomenna on aikaa, nyt otan rennosti.

Olen aina inhonnut sitä, kun joku sanoo, että heeei ota nyt rennosti. En varmana ota – siinä vastaus pääni sisällä. Mutta totuushan on se, että rennosti eläminen tekisi hyvää ja sitä opetellaan ihan joka päivä. Perheeni mielestä en todellakaan ole rennoin porukasta, mutta tiedostan sen. Nyt kuitenkin muutaman kuukauden aikana on ollut pakko laskea kontrollia.

Suklaata joka toinen päivä. Imurointien unohtaminen. Pyykkien lojuminen. Pojan synttäreiden suunnittelun viime tippaan jättäminen. Unikoulun poisjättäminen. 

Paljon asioita, joita olen jättänyt vähemmälle. Asioita, joita en tee enää kello kaulassa ja stressaten. Toki välillä ärsyttää, kun asiat ovat levällään, mutta muuten ei selviä arjesta hengissä.

Oma kontrollini on alkanut hellittää vaikka edelleenkin otan stressiä sekaisesta keittiöstä ja pojan leluista ympäri kämppää. Eikä meillä koskaan ihan kaaokseen asti päästä, mutta enemmän kuin ennen. Kun aikaa on vähemmän kotona hääräämiseen, on se selvä, että omista pinttymistä on luovuttava.

Huomenna töiden jälkeen saan totaalisesti ottaa rennosti. Ystäviä, sushia, viiniä. Tätä on odotettu.

Lukija kirjoitti ruokapäiväkirjaani, että muista ottaa rennosti. No, se on päivän sana, enkä siis suuttunut. 😉

Kiitos kun ootte siellä, muuten lopettaisin tämänkin huvin. <3

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta