PAAHDETTU MYSKIKURPITSAKEITTO

Tämä sosekeitto on yksi suosikeistani ja liian harvoin sitä tuleekin valmistettua. Nyt kuitenkin kokkailimme tätä viikonloppuna mökillä lounaaksi, maistui koko porukalle! Myskikurpitsa on taivaallinen raaka-aine ja antaa moneen ruokaan ihanaa makua. Paahdettuna maut tulevat parhaiten esiin ja näin syntyykin mielettömän ihana sosekeitto. Myskikurpitsakeitto on hyvin helppo ja melkoisen nopea valmistaa.

Tällä kertaa lisäsin keittoon myös perunaa, jotta saatiin hieman isompi satsi yhdestä myskikurpitsasta. Maut toimivat tosi kivasti yhteen. Yleensä käytän tähän inkivääriä, mutta tästä satsista se jäi puuttumaan, suosittelen testaamaan!

Paahdettu myskikurpisakeitto

4 isohkoa perunaa

1 myskikurpitsa

1 sipuli

1 kasvisliemifondi

1 iso valkosipulinkynsi

1 rkl voita

oliiviöljyä 

1-2 tl kurkumaa

1 tl muskottipähkinää

chiliä maun mukaan

ripaus valkopippuria

suolaa

smetanaa (keiton päälle)

Laita uuni 220 asteeseen. Kuori myskikurpitsa sekä perunat. Poista siemenet myskikurpitsan sisältä ja lohko se reiluiksi paloiksi. Laita myskikurpitsan palat pellille, sivele kevyesti öljyllä ja ripauta suolaa päälle. Pilko perunat kuutioiksi ja lohko sipuli. Laita kattilaan voi, valkosipuli, sipuli ja perunat, paahda niitä hetki. Lisää vettä niin että kaikki peittyvät kunnolla. Lisää veden kiehuessa kasvisfondi ja valkosipuli. Kun perunat alkavat kypsyä, lisää mausteet. Lisää kypsät myskikurpitsat kattilaan (uunissa noin 20-30 min). Varmista, että kaikki ovat kunnolla kypsiä. Aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää keiton päälle smetanaa, timjamia sekä kurpitsansiemeniä. Nauti!

Mahtavaa maanantaita!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

3 vastausta artikkeliin “PAAHDETTU MYSKIKURPITSAKEITTO”

  1. Kiva resepti, pitää laittaa kokeiluun! 🙂 Vinkkinä jos haluaa päästä toooosi helpolla niin jättää myskikurpitsan kuorimatta ja vain halkaisee sen pituussuunnassa kahdeksi puolikkaaksi. Siitä siemenet pois, öljyä pintaan ja uuniin. 🙂 Kun on kypsä niin kaapii vain kurpitsan pois kuoresta suoraan kattilaan. Saman voi tehdä myös bataatille.

    Terv. Inhoan kuorimista 😀

    • Joo mäkin oon tehnyt noin, mutta tällä kertaa piti saada super nopeasti keitto valmiiksi, joten pienemmäksi pilkkominen auttoi siinä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta