Päiväunikoulu käynnistetty

Vaunulenkki, autoilu, rintareppuilu, rinnallaolo. Nämä ovat olleet meidän varmoja nukutuskeinoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päiväunet ovat olleet helpointa toteuttaa vaunuilla ja tällöin Kirppu nukkuu pisimpään. Raitis ilma ja kuntoilu ovat olleet minulle se henkireikä ja päivän kohokohta. Autolla ajaminen on toiminut myös hienosti nukuttamiseen. Yhden auton perheenä sitä mahdollisuutta ei aina ole, enkä halua muutenkaan harrastaa ”turhaa” ajelua. Eli nukutus autossa on vain ns. pakon edessä. Silloin tällöin olen mennyt nukuttamaan Kirppua sänkyymme, jolloin olen itse saattanut myös nukkua. Mutta näinä kertoina hän on nukahtanut rinnalle.

Rinnalle nukuttaminen jakaa mielipiteitä, mutta olen kokenut sen hyväksi ja varsinkin helpoksi tavaksi pienelle vauvalle. Perhepedissä rinnalle nukuttaminen on tavallista ja siitä ei tehdä sen suurempaa numeroa. 7 kuukauden täyttyessä päätin kuitenkin alkaa pehmeästi opettaa Kirpulle muitakin tapoja nukahtaa.

Kirppu nukkuu edelleen kolmet päiväunet, sillä hän menee nukkumaan vasta 21:30-22:30. Hän on aina nukahtanut kymmenen maissa ja se on sopinut meille hyvin. Mieheni on kotona töistäkin vasta 19:30-20:30 välillä, joten kahdeksalta nukkumaanmeno ei toimisi meillä. Haluamme pitää kiinni siitä, että hänkin voi viettää aikaa poikamme kanssa ja osallistua iltatoimiin. Näistä kolmista päiväunista usein kahdet ovat olleet vaunuiluja ja yhdet sisäpäikkärit. Riippuen päivästä. Minua ei ole haitannut vaunuilu, päinvastoin rakastan ulkoilua ja sen tuomaa rytmiä päiviin.

Nyt otin kuitenkin asiakseni muuttaa yhdet päiväunista sisäpäikkäreiksi ilman rintaa. Pikkuhiljaa opettelemme nukahtamista ilman rintaa, joten jossain vaiheessa myös iltaisin voisimme totuttautua siihen. Aloitimme vähiten tärkeistä rinnalle nukahtamishetkistä ja jossain vaiheessa voidaan luopua myös siitä tärkeimmästä, eli yöunille nukahtamishetkestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Kirpun ristiäispäivänä otettu valokuva)

Nyt takana on kaksi päivää päiväunikoulua. Aloitin syöttämällä Kirpun sängyn laidalla istualteen. Sitten siirsin hänet sänkyynsä rätin kanssa. Tällä hetkellä Kirppu nukkuu, 40 min nostelun jälkeen (pick up put down -unikoulutekniikka, pehmeä tapa kouluttaa). Eilen nostelua kesti tunnin verran. Unikoulu on asia, jota en olisi halunnut aloittaa. Toivoin salaa, että jonain päivänä Kirppu oppisi itse nukahtamaan sänkyyn, mutta tätä ei ole vielä tapahtunut ja nyt koin olevan hyvä aika aloittaa opettelu. Unikoululle on hyvä etsiä aika, jolloin lapsi ei ole kipeä, kärsi hampaidentulosta, eroahdistuksesta jne. Nyt on meidän hetkemme, ajattelin.

Päätin, että kun päiväunet alkavat sujua ilman itkua, aloittaisimme harjoittelun myös illalla. En aio vielä lopettaa yösyöttöjä vaan ensin opetellaan nukkumaanmeno. Rutiinit säilyvät muuten täysin samoina, mutta nukahtamishetki muutetaan hieman itsenäisemmäksi.

Olen nauttinut menneistä 7 kuukaudesta ja sen tuomasta läheisyydestä Kirpun kanssa. Imetyshetket ja nukkuminen vierekkäin ovat olleet minulle ja varmasti hänellekin tärkeintä maailmassa. Nyt on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin. Pienin askelin. Nyyh.

-sonjaaleksandras

ps. Eilisten reilun tunnin unien jälkeen toivoin jopa pidempiä unia tälle päivälle. Mutta nyt 40min jälkeen kuulen poikamme jokeltelua sängystä (onneksi ei sentään itkua). Baby steps are baby steps. 

 

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

2 vastausta artikkeliin “Päiväunikoulu käynnistetty”

  1. Mä liputan kanssa vaunulenkkien puolesta! Varsinkin alkuvaiheessa oli päivän paras hetki kun pääsi hetkeksi haukkaamaan happea ja ihmisten ilmoille. Muuten meillä meneekin päikkärit yleensä sylissä nuokkuen tai vaunukopassa/sängyssä sisällä, ja rinnalla tulee uni varmimmin. Myöhemmin olisi kyllä hyvä jos poika osaisi nukahtaa itsenäisesti, mutta vielä ei pidetä sen kanssa kiirettä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta