PALJONKO KULUI RAHAA VIIKOSSA? OSA 1/3

Nyt lähtee uusi minisarja postauksia, nimittäin rahankäytöstä. Rahaa palaa ihan huomaamattaan ja välillä niin, että tilin saldo todellakin yllättää verkkopankissa vieraillessa. Päätin äitiyslomalta palatessani, että pysyn säästäväisessä rahankäytössä jatkossakin, sillä huomasin, että olin käyttänyt aiemmin rahaa paljon herkemmin ja harkitsemattomasti. Kuitenkin sen normaalin palkan kilahtaessa tilille, rahankäytön nyörit alkoivat löysätä ja rahaa kului taas kerran enemmän. Nyt tämän postaussarjan avulla koitan kiinnittää huomiota turhaan kulutukseen ja saada viikkokulutuksen pienemmälle. Vaikka en ole koskaan ollut kova kuluttamaan, voi sitä aina hieman parantaa tapojaan, jotta saa säästöön enemmän. Paljonko sitä rahaa sitten kului viikossa?

Yksi suuri turhan kulutuksen kohta minulla on työpaikalla syöminen. Ostan kahvin jos toisenkin, raakapatukan tai ylipäätään lounaan kaupasta, kun voisin ottaa lounaan kotoa. Tällä seurantaviikolla oli myös pikkujoulut, joten siihen liittyi tottakai normaalista poikkeavia kuluja, kuten kuppilassa juoman ostaminen, sisäänpääsy baariin sekä taksimatka kotiin. Näitä ei ole kuitenkaan ollut elokuun jälkeen, joten sallittakoon tämä kulu.

Keskiviikko 1.11

S-Market 6,87e (lounaaseen liittyvät ostokset)

Coffee House 2,97e (smoothie)

Torstai 2.11.

S-Market 4,78e (lounas)

Sale 14,77e (nopea kauppareissu, illallistarvikkeet)

Perjantai 3.11.

DNA 26,85e (Nettimaksu)

Porihalli 39e (Kuntosalimaksu)

K-Citymarket 4,13 (jätski pojalle ja itselle iltapalaherkku)

S-Market 0,37e (banaani ennen töitä)

S-Market 4,83 (maitoa ja pientä kotiin)

Lauantai 4.11.

Sale 8,03 (ruokatarvikkeita)

Baari 4,00 (siideri)

Sisäänpääsy yökerhoon 10e

Taksi 13e

Sunnuntai 5.11.

Ei ostoksia.

Maanantai 6.11.

S-Market 32,91 (nopeat ruokaostokset, illallistarvikkeet)

Tiistai 7.11.

S-Market 8,93 (lounasta parille päivälle töihin)

 

Yhteensä 181,44e

Ilman kuntosalia ja nettimaksua 115,59e

Tämä yhteissumma järkytti tavallaan, sillä olisimmehan saaneet tuolla rahalla jo paljon ruokaa kunnon ruokaostoksilla ja netti- ja salimaksut olisivat silti mahtuneet mukaan. Selvästi nämä pikkuostokset kuitenkin kerryttävät isoa summaa.

Säästin myös pitämällä vanhoja vaatteita, enkä ostanut juhliin uusia kuteita tai meikkejä. En myöskään hassannut rahojani baarissa. Sunnuntaina teki kovasti mieli lähteä syömään ravintolaan, mutta säästin siinäkin kohdassa.

Mitäs mieltä olette, onko 181,44 euroa paljon vai vähän? Suosittelen laskemaan omia menoja, jotta saa selkeän kuvan rahanmenosta. Toki välillä mukaan tulee isompia laskuja ja muita menoja, mutta jos kiinnittäisi enemmän huomiota juuri niihin turhiin ostoksiin ja pikkusummiin? Saisiko viikkobudjettia kiristettyä ihan helpostikin?

Näin ennen joulua moni miettii budjettiaan ja jos halajaa ostella paljon lahjoja, pitää niitä muita menoja ehkä kiristää (ellei veronpalautukset pelasta tilannetta). Mitä vinkkejä teillä olisi rahankäytön seuraamiseen?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

3 vastausta artikkeliin “PALJONKO KULUI RAHAA VIIKOSSA? OSA 1/3”

  1. Toi sun summa on tooodella vähän! Hyvin pidät rahoista kiinni 😊 itsellä menee viikossa n.300 erilaisiin kuluihin, mutta meitä on kylläkin 5hlöä.

    • Ai no hauska kuulla! Ja kyllä varmasti kaksi henkeä lisää tekee myös lisää kuluja! 🙂 Kiitos kommentista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta