KULUTUS PIENENTYI – PALUUMUUTTAJANA KILOT

Voihan kilot…. Vaaka näyttää tapahtumaa, jota suurinosa naisista vihaavat. Hyvin liikkeelle lähtenyt painonhallinta on muuttunut, noh hallitsemattomaksi, ja juuri kun on olet ottanut vähän rennommin, on digitaalinäyttöön hiipinyt muutama ylimääräinen numero. Miksi tyytyväisyyteen johtanut lukema on päässyt taas muuttumaan ja mikä on aiheuttanut tämän vääryyden? Kilot, joita ei ole ikävöity, ovat päättäneet muuttaa takaisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monesti kun on pudottanut painoa reilummin, on painonhallinta se inhottavin vaihe. Kiloja saattaa karista roppakaupalla ja vaikka tekisi kaiken niin sanotusti oikein, voi painonhallinta olla se vaihe, jossa kaikki menee metsään. Joko sitä huomaamattaan ottaa ruokavalioon vanhoja ”paheita” tai sitten liikunnanmäärä vähenee pikkuhiljaa alkuinnostuksen jälkeen.

Olen aina ollut hieman jojo painoni suhteen. Vaihtelut eivät ole olleet enää vuosiin mitään valtavan suuria (jos ei oteta huomioon raskautta jne.), mutta en ole sellaista tyyppiä, joka pitäisi lukeman aina 2 kilon säteellä samasta. Nuoruuden isot painonpudotukset ovat johtaneet siihen, että aina yritetään pitää painoa kurissa ja joskus siinä epäonnistutaan. Viime vuosina olen saanut olla suhteellisen rennosti, sillä salilla käyminen on kasvattanut hieman lihasta ja keskikulutus on siten noussut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raskauskilojen tiputtaminen voi olla jollekin suuri haaste, toisella ne tippuvat huomaamattaan imetyksen lomassa. Minä kuuluin tähän toiseen joukkoon. Imetys ja jatkuvat vaunulenkit veivät kilot mennessään ja jopa painossa alemmas kuin ennen raskautta. Sain syödä kuin hevonen, osittain vielä herkkujakin ja paino vain tippui. Treenasin ja söin pääasiassa kuitenkin terveellisesti.

Imetyksen loputtua tilanne on nyt toinen. Kulutus on pienentynyt valtavasti ja huomaan, että jokainen ylimääräinen herkuttelu todellakin jää kroppaan (kuten ennen raskauttakin). Miksi tämä tuli yllätyksenä? 2 vuoden (raskaus+imetys) älytön ruokamäärä ja herkuttelut ovat olleet jo sitä ”normia” ja paluu vanhaan tyyliin tuntuu karmealta. Mietin jo mielessäni, että pitäisikö palata täysimetykseen, hehheh. 

Tilanne on kuitenkin vielä todella lievä, eikä niitä ”paluumuuttajakiloja” ole tullut takaisin kuin 2-3, mutta sellaisen herätyksen se sai aikaan, että nyt on taas alettava hieman miettimään, mitä tai oikeastaan paljonko sitä ruokaa oikein syödäänkään. Hevosen annokset ja herkuttelut saavat jäädä vähän vähemmälle. Nyt palataan siihen ”normi-ihmisen”  kulutukseen.

Miten teillä – onko esimerkiksi imetyksen lopettaminen vaikuttanut painoon ja painonhallintaan? 

sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “KULUTUS PIENENTYI – PALUUMUUTTAJANA KILOT”

  1. Itselläni vähäiset raskauskilot ovat aina jääneet synnärille ja sen jälkeen imetys on vienyt vähän liikaakin ja olen saanut todellakin vedellä surutta hevosen annoksia ja herkut päälle. Mutta valitettavasti kiloja on tullut yllättävänkin nopeasti imetyksen loputtua mikä sinänsä on varmasti ihan hyväkin, kun menin jo niin laihaan kuntoon. Mutta toisaalta siihen ”laihaan kuntoon” alkaa pitkän ajan kuluessa suhtautua normaalina ja kyllähän se ärsyttää, kun herkut täytyy jättää kaappiin ja siitä huolimatta suosikkifarkkujen napit ovat alkaneet kiristää 🙂 Itsekin mietin, että pitäisikö tässä vielä ”tehdä” yksi lapsi, että pääsisi taas imettämään (mistä kylläkään en nauttinut erityisemmin) ja hoikistumaan, heh 😉

    • Ihanaa, että jollain muulla sama tilanne. Järkyttäväähän se on, ettei enää saa syödä niin paljon :D. Itselläni kunto ei mennyt vielä liian laihaksi, mutta toki olisi saattanut mennä jos en olisi syönyt niin runsaasti. Katsotaan mihin tässä tämä ”kunto” tasaantuu, toivotaan ettei nyt mitään hurjaa painonnousua ole tiedossa :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta