MEHUKAS PINAATTIHÖYSTETTY BROILERVUOKA

Syksy on uuniruokien aikaa ja päätinkin laittaa teille yhdestä lempparistani reseptiä. Pinaatti ja kana sopivat mielestäni super hyvin yhteen ja ylipäätään kaikki pinaattihöystetty on ihanaa. Tämä ruoka ei vaadi kauaa aikaa tai päänvaivaa, joten melko simppeliä siis. Tätä broilervuokaa voi syödä riisin (lempparini), riisinuudelin, perunan tai oikeastaan ihan minkä kanssa vaan. Olen käyttänyt välillä broilerin rintafilettä, tällä kertaa kuitenkin päädyimme broilerin sisäfileeseen ja lopputulos oli super mehukas ja oikeastaan täydellinen broisku!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pinaattihöystetty broilervuoka (iso satsi)

800g broilerin sisäfilettä (voi käyttää rintafilettäkin)

n. 300g pinaattia

1 sipuli

2 valkosipulia

1/2 sitruuna

2dl kaurakermaa/kermaa (voit käyttää kaksikin purkkia, jos pidät kermaisemmasta)

1/2 kanafondi

suolaa, pippuria, chiliä

Laita uuni 200 asteeseen. Laita broilerfileiden sekaan sitruunamehu ja kevyesti suolaa, anna marinoitua hetki. Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi, hienonna pestyä pinaattia hetki. Paista broilerfileet oliiviöljyssä kevyesti, kunnes ovat saaneet kauniin paistopinnan (älä paista isoa määrää kerralla, vaan osissa). Siirrä ne paistovuokaan.

Kuullota pannulla oliiviöljyssä sipulit ja valkosipulit, lisää pinaatit, anna paistua hetki keskilämmöllä. Lisää puolikas fondi, pippuria sekä chiliä oman maun mukaan. Lisää kerma ja hauduta hetki. Lisää halutessasi vähän vettä, jos seos on liian paksua. Kaada pinaattihöyste broilerfileiden päälle ja laita vuoka uuniin. 

Anna hautua uunissa noin 20-30 min, kunnes broilerit ovat kypsiä (riippuu paksuudesta).

Nauti riisin tai haluamasi lisäkkeen kera!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällaista syysruokaa tällä kertaa, laittakaapa viestiä ken testaa, että maistuiko, olisi ihana kuulla mielipiteitä ylipäätään kaikista resepteistä.

Jälkkäriksi viikonloppuun gluteeniton porkkanakakku? Onneksi on vielä pari palaa jäljellä… <3

Hyvää viikonloppua! 🙂

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

5 vastausta artikkeliin “MEHUKAS PINAATTIHÖYSTETTY BROILERVUOKA”

  1. Kuulostaa hyvältä! Mulla on aivan totaalinen kyllästyminen kaikkiin arkiruokiin, pitää varmaan kokeilla tätä joskus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta