PITKÄT HIUKSET – RASITE VAI RAKKAUS?

Olen miettinyt jo useamman vuoden ajan hiusteni leikkaamista. Siitä lähtien kun long-bob sana alkoi näkyä somessa, olin myyty. Pitkä ja tasainen polkkis oli se salainen ihastukseni, mutta edelleen se on jäänyt ajatuksen tasolle. Kaikki ystäväni hokevat ”älä vaan leikkaa” – ehkä se on syöpynyt mieleeni, enkä enää uskalla. Mitä jos tämä ei enää kasvakkaan näin pitkäksi? Mitä jos inhoan lyhyempää tukkaa ja vuodatan kyyneleitä katsellessani vanhoja valokuvia pitkistä kutreistani?Tämän postauksen kuvat olisivat varmasti juuri sitä ”pahinta” antia. Olen myös nähnyt painajaisia huonosta hiustenleikkuusta ja koittanut liimata leikattuja hiuksia takaisin. Muistan myös nuorempana leikanneeni barbien hiukset ja lopputuloksen nähtyäni järkytyin sen lopullisuudesta – se teko olikin peruuttamaton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hiukseni ovat nyt pisimmillään, koska en ole muka päässyt kampaajalle ja hiustenkasvu on ollut voimakasta imetyksen loputtua. Tämä lähes pepulle ulottuva letti ei ole koskaan ollut haaveena ja sanoinkin kampaajalleni, että jos näet minut kävelevän kaupungilla tukka pepulla, voit pakottaa minut toimenpiteisiin. Nyt olisi siis aika mennä kampaajalle tasoittamaan ja freesaamaan tätä lettiä. Voi olla, että päädyn kuitenkin vain tasoitukseen, enkä laitata esim. raitoja tai muuta. Välillä rakastan tätä lettiä, välillä taas olisin marssimassa määrätietoisesti saksien alle long-bob kuva kädessäni.

Pitkissä hiuksissa plussana on aina se, että ne saa hätäponnarille ja silti kampaus on kivannäköinen. Ponnarikampauksia voi tehdä monenlaisia ja ne saa näyttämään hienoilta, jopa juhlaan. Pitkään hiukseen saa erilaisia kiharoita ja kampauksia, sekä helposti näyttävyyttä. Miinuksena kuitenkin se, että jos ei niitä jaksa föönata tai laittaa, ovat ne melko lattean näköiset auki. Föönaaminenkin on iso projekti, joten en sitä kovin mielelläni edes tee. Mieheni olisi varmasti iloisempi lyhyemmästä letistä, sillä inhoaa pitkiä pudonneita hiuksia siellä täällä. Yksikin pitkä hius näyttää nimittäin ”isolta”, saati sitten kun niitä lähtee enemmän.

Arkikampaukseni on usein korkea ponnari, suorat hiukset keskijakauksella tai tämä kuvissa näkyvä rento kiharakampaus. Teen tämän suoristusraudalla nopeasti kääntäen ne kiharalle (käännän rautaa ympäri ja vedän sitä alaspäin liu´uttaen hiusta välissä), jonka jälkeen kampaan kiharat auki ja suihkutan kevyesti lakkaa tai puristelen niihin suolasuihketta. Välillä teen sik-sak tyylillä, jonka voit katsoa tästä postauksesta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei ja käy osallistumassa Instagramissa (Kauneus & Terveys ja Fitfashion.fi) haasteeseen, jossa voit voittaa itsellesi hiustuotteita 100 euron arvosta! Eli laita kuva arkikampauksestasi ja lisää hashtagit: #arkikampaus #kthaaste #fitfashionfi (kilpailu voimassa 30.9. saakka). 

Mitä mieltä olette, kannattaisiko vetäistä long-bob vai pysytellä vanhassa?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

5 vastausta artikkeliin “PITKÄT HIUKSET – RASITE VAI RAKKAUS?”

 1. Mun plussat ja miinukset on hieman erilaiset, toki mulla yltää reippaasti pepun päälle hiukset. Pitäis käyä leikkaamassa vähän taas pois, mutta alaselkään asti ne saa silti mennä 🙂

  Mulla on liukkaat, siloset ja kiiltävät hiukset. Monet ihmetellykin miten ne on niin hyvän/terveen näköset, koska kakshaarasia ei ole. Ja mulla on aina ollut paksu tukka, nyt toki ohentunu värjäyksien myötä mutta on silti paksummat kuin suurella osalla. Kiharat ei mun tukassa pysy, suoristuu saman tien, eikä ole merkitystä kuinka paljon lakkaa yms tököttejä laittaa. Tästä taas hyvä puoli, en ole ikinä tarvinnut suoristusrautaa. Hienoja kampauksia harvoin pystyy tehdä, koska tukka painaa niin paljon. Samoin tuo föönaus, sillä ei ole merkitystä vaikka kuinka yrittää saada kohotettua pääalaspäin föönaamalla, päätämyöten se kuitenkin menee. Haluaisin nukkua hiukset auki, mutta mies olisi niiden päällä. Joten pakko pitää yöt ponnaria, samoin päivät koska töissä helpompi. Kampaajareissut maksaa aina sen 150e…

  Kuullostaapas negatiiviselta, mutten silti luopuisi tukastani<3 olen näin nuorena ajatellut nauttia pitkästä tukasta, koska mitä vanhemmaks tulee sitä rumemmalta pitkä tukka näyttää. Jos miettii näitä 50wee pitkätukkia..

  Joten olen sitä mieltä että älä leikkaa! 🙂 ja olen ehkä tottunut pidempiin hiuksiin, mutta kategorioisin tukkasi keskipitkiin, en pitkiin. Hyvältä tukkasi ainakin näyttää!!

  • Totta tuo, että nuorena siitä kannattaa nauttia, ehtii sitä sitten polkkiksella olla vaikka koko loppuelämän. 🙂 Joo oot varmaan tottunut pitkiin, koska kampaajat ainakin laskuttaa pitkän tukan paljon lyhyemmästäkin :D. Mulla ei oo varsinaisesti silkkinen tukka, mutta on pysynyt aika hyvässä kunnossa, vaikka on raitaa/vaalennusta jne pohjalla. Nyt toki ihan oma ombre väri :D.

   Kiitos kommentistasi ja tsempistä pysyä pitkällä lookilla 😉

 2. Älä vaan leikkaa noin kauniita hiuksia!
  Ite leikkasin pitkistä lyhyiksi ja kadutti heti saman tien. Onneksi siitä on jo vuosi ja hiukset on kasvanut mukavasti!

 3. Jos epäilyttää että sopisko tai uskallanko, kannattaa kokeilla alkuun vähän pienemmällä muutoksella 🙂 puhuit long bobista mutta entä jos aluksi leikkaisitkin hiuksiasi hieman maltillisemmin, sit jos ei tunnukkaan hyvälle pitää lyhkäsiä hiuksia, muutos ei ole niin radikaali tai päinvastoin, jos huomaatkin kohta haikailevasi vielä vähän lyhyempiä hiuksia niin sit se long bob 🙂

  • Tuo on totta, toisaalta olen aina inhonnut välimallin mittaa ja siksi haluaisin reippaasti lyhyemmän tai sitten pitää tämän pitkän. Joudun kuitenkin nyt leikkaamaan tätä ja se 10cm freesaus tekee jo hyvää 🙂

   Kiitos kommentista 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta