Pizzailta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt jaan viikontakaista pizzaohjetta!

Superohut ja maukas itsetehty pohja sekä monenlaisia täytteitä – paras viikonloppuruoka. Teimme kaksi pellillistä, jotta sitä riitti muutamaksi päiväksi. Tosin mieheni söi melkein koko pellillisen… Täyttävyys riippuu tietenkin siitä, paljonko pohjan päälle latoo täytettä.

Tykkäämme tehdä italialaistyylistä pizzaa, joka ei muistuta piirakkaa, eli täytettä on hyvin maltillisesti. Se vaatii sen, että kaikki täytteet ovat laadukkaita ja maistuvia. Mieheni pitää ohueksi leikatusta chorizosta, salamista sekä mozzarellasta. Itse laitan usein auraa, jauhelihaa sekä erilaisia kasviksia (sieniä, paprikaa, sipulia, tomaattia). Pizzan teko vaatii melko paljon esivalmisteluja, mutta niitä voi tehdä vaikka päivän mittaan (paistamiset, viipaloimiset, raastamiset, pohjan teko jne).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohja (yksi pellillinen)

2 dl vettä

nokare hiivaa (palahiivasta ”kulmapala”, eli todella vähän)

1 tl suolaa

2-3 rkl hyvää oliiviöljyä

n. 3-4 dl Durumvehnäjauhoja

Liuotetaan hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisätään suola, öljy ja jauhot. Alustetaan tasaiseksi ja kohotetaan rauhassa ainakin puolituntia. Taikinasta kaulitaan ohut pohja (pellillinen tai 2-4 pienempää).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomaattisose

Tomaattia

Tomaattipyrettä

Valkosipulia

Ripaus suolaa

Ketsuppia makeudeksi

Oreganoa tuoreena

Ainekset (kaikki paitsi oregano) kattilaan ja annetaan porista hetki. Lisätään tuoretta oreganoa sekaan.

Sitten laitamme tomaattisoseen päälle kevyesti pizzajuustoa (jotakin raastettua juustoa, oman maun mukaan).

Seuraavaksi täytteet niin, että pizzasta ei muodostu piirakka. Päällimmäiseksi ladomme muut juustot, esim. mozzarella ja aura.

Uuni 250 astetta ja pellit saavat kuumentua uunissa niin, että pizza siirretään kuumalle pellille ja siitä paistumaan. Pizzakivi on myös hyvä, jos sellainen löytyy. Kypsyminen vaatii noin 8-12 min, mutta niin, että juusto ei pala ja pohja kypsyy (vaatii hyvin ohueksi kaulitun pohjan).

Tämä hajamielinen mamma unohti tietenkin kuvata valmiin tuotoksen. Pizzan päälle laitan usein vielä rucolasalaattia ja avokadoa lisukkeeksi.

NAM.

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta