Pullantuoksuinen mama

Tein pullaa toista kertaa elämässäni. Ensimmäisen kerran pullataikinasta tuli liian kuiva, sillä survoin taikinaan kauhean määrän jauhoja, jotta se ei tarttuisi. Tällä kertaa en halunnut ison vaivan jälkeen pettyä, joten otin selvää miten hyvää pullaa tehdään. Noh. Vaivataan, vatkataan, vaivataan, vaivataan ja vaivataan. Vaikken omista yleiskonetta, sain hommaa eteenpäin sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Hiivamaitoseokseen kun lisää aineita, täytyy vatkata taikinaan ilmaa koko ajan. Sen jälkeen jatketaan vaivaten niin kauan, että taikina alkaa kiinteytyä ja hieman irrota kulhon reunoista. Mutta, ei niin, että jauhoja lisättäisiin liikaa. Ohjeessa oli 13-15dl, mutta käytin noin 11-12dl. Taikina saa jäädä pehmoiseksi. Kun taikina on kohonnut ja pullia leivotaan, taikina ei tartukkaan käsiin enää ja siitä on helppo pyöräyttää pullat. (Tosin, äitini onneksi tuli kylään ja sai aikaan sileitä ja nättejä pullia toisin kuin omat ryppyiset tekeleeni…) Seuraavaksi on muistettava kohottaa pullat vielä ennen uuniin menoa hyvin.

Rakastan pullaa ja nimenomaan voisilmäpullia. Lapsuudessani voisilmät olivat äitini bravuuri ja toivon jatkavani tätä perinnettä. Näistä pullista tuli superhyviä, kosteita, meheviä ja maukkaita. Olin todella yllättynyt, että vaivaamisella sekä vatkaamisella tosiaan oli niin suuri merkitys. Tietenkin vähempi jauhomäärä teki myös hyvää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resepti löytyy Sunnuntai -jauhojen pussista. Maitona käytin täysmaitoa ja rasvana täyttä voita. 

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *