Puolivuotisneuvola

Eilen kävimme näyttämässä puolivuotiastamme neuvolassa. Kaikki meni hienosti ja kasvua on tullut upeasti. Pikku-Kirppumme on päässyt painonsa puolesta jo plussakäyrille, joka tuntuu mahtavalle! Pituus matelee hieman, mutta emme huolestuneet asiasta.

Saimme paljon positiivista palautetta ruokailuistamme, liikkuvuudesta sekä Kirpun yleisestä kehityksestä. Olin myös yllättynyt, kun meitä ei neuvottu luopumaan yösyötöistä vaan pikemminkin toimimaan jatkossa niin, että pysymme itse täysjärkisinä. Jos jossain vaiheessa aloitamme unikoulua, hän vain suositteli olemaan hyvin johdonmukainen. Saimme myös ehdotuksia aloittaa sormiruokailua, kun Kirppu on siihen valmis. Tämäkin positiivinen yllätys neuvolalta. Kaikenkaikkiaan kiva käynti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt laitan kokoon kaikki puolenvuoden aikana tulleet mitat:

21.3. 2730g 46cm (syntymä)

30.3. 2570g 48,2cm (viikon ikä)

21.4. 3110g 51,2cm (1kk)

22.5. 4070g 55,5cm (2kk)

22.6. 4810g 59,0cm (3kk)

23.7. 5525g 60,1cm (4kk)

19.8. 6310g 62,0cm (5kk)

23.9. 7280g 64,5cm (6kk)

Ensimmäisessä punnituksessa emme olleet saaneet imetystä vielä kunnolla käyntiin ja sairaalassa pudonnut paino ei ollut lähtenyt kunnolla nousuun. Muuten painonnousu on vaihdellut noin 0,5-1kg/kuukausi. Viimeisin nousu oli huima, 970g/kuukausi. Neuvolatäti kertomamme perusteella ja hyvän painonnousun takia suositteli jatkamaan tätä 3 kiinteän aterian tahtia noin 8 kuukauden ikään saakka, jos siltä tuntuu. Muuten mennään ä-maidolla. Kun päätämme lopettaa yösyötöt voisi mukaan tuoda aamupuuron.

Kirpun paino sairaalasta lähtiessä oli 2495g, siitä painoa on tullut puolessa vuodessa 4785g!

Pituutta Kirppumme on kasvanut 18,5cm puolessa vuodessa. Tuntuu hurjalta, miten vauvat voivat kasvaa tällaista vauhtia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neuvolakorttiin rustattiin:

”Iloinen poika. Istuma-asennossa pitää selkää suorassa. Varaa jaloille hyvin. Vauhtia riittää, helistimet saavat kyytiä. Hyvin kasvaa.” 

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

2 vastausta artikkeliin “Puolivuotisneuvola”

  1. ihanaa, että teillä on tuollainen imetyksen ja sormiruokailun päälle ymmärtävä terveydenhoitaja! Paljon kivempi käydä neuvolassa, kun työntekijä ymmärtää omia näkemyksiä. Kirppu on kyllä kasvanut ihan mahtavasti <3

    • Niimpä, olin hyvin yllättynyt! Ja tosiaan Kirpun posket ovat sitä sorttia, että olisi kumma jos painoa ei olisi tullut tarpeeksi :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta