PUOLUKKAA RUOKAVALIOON!

Puolukka.

Yksi Suomen ylpeydenaiheista. Se vähäenerginen, runsaskuituinen ja vitamiinipitoinen metsiemme kulta. Olen huomannut sen puuttuvan ruokavaliostani melko pitkään ja miksi? (Nyt ei puhuta satunnaisista puolukkahilloista mustanmakkaran kyljessä.) Olen myös huomannut, että joka kerta kun käyn mummulassa, sitä löytyy pöydästä, melkein jokaisen ruoan kyljestä.

Ongelma saattaa piileä siinä, että moni ei pidä sen kirpsakasta mausta pelkästään ja survoo sekaan hirveän määrän sokeria. Onko siinäkään mitään järkeä? Puolukkaa voi makeuttaa niin monella tapaa ja olen itse totuttanut jo poikaamme syömään puolukkaa ilman sokeria puuron seassa ja hienosti uppoaa. Tottumiskysymyksiä…

Lähdin kehittelemään toisen rakkaan marjan, mansikan, kanssa paria reseptiä välipalalle ja lounaalle. Toisessa reseptissä makeutuksena käytetään banaania ja toisessa hunajaa.

P5280178

Puolukka

”Puolukka sisältää runsaasti bentsoehappoa, jonka ansiosta marjat voi säilöä pelkästään survomalla. Puolukka on luontainen E-vitamiinin lähde, ja se sisältää runsaasti resveratrolia, jonka terveysvaikutuksia tutkitaan paljon ja joka saattaa auttaa esimerkiksi sydän- ja verisuonisairauksien sekä diabeteksen ehkäisyssä. Puolukan uskotaan myös vähentävän bakteerin aiheuttamia virtsatieinfektioita karpalon tapaan.”

Lähde: Kauneus & Terveys

Ystäväni Reetta sai minut ehkä eniten inspiroitumaan puolukasta ja sen hyödyntämisestä arjen ruokailuissa, esimerkiksi tällä kvinoapuuro -reseptillään. Puolukat sopivat hyvin juurikin puuroon ja jos makeutta kaipaa niin voi sekaan viipaloida banaania tai heittää hieman hunajaa mukaan.

Välipalaksi siis tuttua proteiinifluffya puolukalla tuunattuna….

puolukkainenfluff

P5280176

Eräänä iltana teki hirveästi mieli leipäjuustoa ja siitä se ajatus sitten lähti. Lounaaksi tai iltapalaksi kehittelin leipäjuustosta salaattia ja siihen puolukkaista kastiketta. Kombo oli aika jees! Kastikkeeseen voi lisätä hieman sitruunaa, mutta toimii ilmankin hyvin. Hain salaattiin muuten aika pehmeitä makuja avokadosta ja kurkusta. Rakennetta toivat omena sekä auringonkukansiemenet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

leipäjuustosalaatti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NOMS! Nyt nauttimaan Suomen superfoodeista ja syksyllä kohti puolukkametsiä! Nyt kuitenkin kannattaa käydä äidin tai mummon pakastimella varkaissa. Tai sitten ihan lähikaupassa.

Tänään, sunnuntaina, ajattelin vetäistä leipäjuustosalaattia pitkän lenkin jälkeen. Nautinnollista sunnuntaita!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “PUOLUKKAA RUOKAVALIOON!”

  1. Mä asun ulkomailla niin en saa puolukoita kun Suomessa vieraillessa, mutta muistan kun mummolla sai aina lapsena. On oikeestaan vähän sääli, että moni haalii ulkomailta kaikkia superfoodeja ja sitten unohtaa kaikki kotimaiset niinkun puolukat! Oon menossa käymään Suomessa ensi viikolla ja täytyypi ehkä katsoa, jos sais vaikka kuivattuja puolukoita kotiinviemisiks.

    • Olen samaa mieltä tosta, että kummallista kun ei Suomen omat superfoodit ole niin ”mediaseksikkäitä” kuin kaukomaista löydetyt terveystuotteet. Itsekin joitakin käytän, esim chiaa, mutta suurimmaksi osaksi suosin Suomalaista. Joo ja ehdottomasti kuivattua puolukkaa messiin! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta