RUOKAISA JUHANNUS

Juhannus on perinteisesti ollut hyvän ruoan, juoman ja ystävien juhla. Tänä vuonna ystäväporukka ei kokoontunutkaan, vaan jokaisella oli omat juhannus suunnitelmat joko perheen tai muiden ystävien kanssa. Tietyllä tapaa tämä tapa on nyt rennompi. Ei krapulaa, ei liikaa valvomista tai väsymystä. Toisaalta taas ikävä ystäviä on kova. Mutta onneksi oma perhe, oma mökki, oma sauna ja upeat ruoat ovat toimineet erittäin hyvin ja juhannuksesta tulikin aikas ihana!

Meidän juhannusruokiin kuuluvat erityisesti kalat, uudet perunat, mansikat, erilaiset salaatit sekä tottakai myöhään illalla myös makkara.  Juomapuolella pidämme kuohuviinistä ja marjaisista drinkeistä, ainakin äitini kanssa. Tänä aamuna valmistimme runsaan brunssin, josta löytyi erilaisia leipiä, hedelmiä, pekonia, munakokkelia, mansikka-raparperikakku, graavilohta, leikkeleitä, juustoa ja vihanneksia. Juomana tietenkin mimosa (kuohuviini + appelsiinimehu).

Tänä juhannuksena olen kylpenyt paljussa, saunonut ja vihtonut savusaunassa, syönyt mahtavaa ruokaa, juonut kuohuviiniä, tehnyt savinaamion kasvoille, nukkunut pojan kanssa pitkään sekä nauttinut perheen yhteisestä ajasta.

Ehkä ensi vuonna suunnittelemme taas ystäväporukan juhannuksen – ainakin osittain. Nyt palaan rentoon juhannusmoodiin, enkä hievahda sohvalta hetkeen…

Mitä teidän juhannukseen kuuluu?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “RUOKAISA JUHANNUS”

  1. Täällä tehtiin brunssille mimosojen sijaan bellineja. Uitiin, juotiin ja nautittiin hyvästä seurasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta