RUOKAVALIOMOKAT X 5

Olet päättänyt aloittaa ruokavalion ilman sokeria, alkoholia, gluteenia ja maitoa. Miten pysyt ruokavaliossa vai pysytkö sittenkään? Ruokavaliomokat olkaa hyvät…

Illallinen ystävien kera

Ystäväsi kutsuvat sinut illastamaan ja italialaiset herkut saavat sinut vahingossa kilistelemään kuoharilla. Jälkiruoka alkaa houkutella pienissä kuoharitunnelmissa. Vedät ystäviesi kanssa valtavan jaettavan jäätelöannoksen ja kehräät kuin kissa ruoan päätteeksi. Kotimatkalla ymmärrät, että nyt meni överiksi, mutta olipas mahtava ilta.

Kyläily mummon luona

Olet luvannut autella mummoa siivouksessa ja keität hänen luonaan kahvit. Mummo kampeaa ylös sohvalta ja hakee jääkaapista kasan munkkeja, joita on leiponut juuri sinua varten. Pakastimesta on sulatettu myös maustekakku ja suolaiset leivät odottavat jo syöjäänsä pöydällä. Mumiset itseksesi, että tuota sokeria ja valkoista jauhoa välttelen, mutta mummo odottaa jo pöydässä tuijottaen kuinka munkki maistuu. Kuuntelet mummon tarinoita ja tajuat, että olet syönyt kolme leipää, kaksi munkkia ja viimeistellyt sen komeuden kakunpalalla.

Unohdin syödä

Tajuat töissä, ettet ole syönyt moneen tuntiin eikä ruoalle ole nyt aikaa. Haet kaupasta proteiinipatukan, banaanin, pähkinöitä ja tajuat niiden syömisen jälkeen, että vedit juuri 1000 kaloria välipaloina. Taukohuoneeseen on tuotu kakku ja työkaverisi yllyttävät sinua kakun mutusteluun. Noh, ei kai se yksi kakunpala tähän enää haittaa…

Miehesi yllättää sinut

Olet tulossa töistä kotiin. Viikonloppu alkaa ja ajattelet, että nämä päivät käytetään treenaamiseen ja terveellisiin valintoihin. Kotiin päästyäsi miehesi, joka ei ole koskaan laittanut ruokaa, on tehnyt sinulle huikean illallisen. On vuosipäivä, etkä kehtaa kieltäytyä viinistä, pihvistä ja jälkkäristä.

Tuliaiset

Olet päättänyt olla ostamatta mitään herkkuja kaappeihin kummittelemaan. Äitisi ei ollutkaan tietoinen tästä ja kantaa sinulle jättilevyn suklaata matkoilta. Myös pieni irtokarkkipussi on kannettu nimipäivän kunniaksi kaupasta. Istut yksin kotona iltaa ja olet syönyt dieettiruokasi. Miltäköhän se uutuus suklaa maistuu? Mitä karkkeja sinne irtokarkkipussiin on eksynyt? Ennen kuin huomaatkaan olet puolivälissä pussia ja suklaalevystäkin jäi enää muruset puolisolle… Hups…

Meneekö ruokavalion noudattaminen kaiken muun edelle? Ovatko tavoitteet niin tärkeitä, että kieltäydyt kaikesta sosiaalisesta syömisestä? 

Näitä asioita kannattaa miettiä ennen kuin ryhtyy dieetille ja potee huonoa omaatuntoa rikotuista lupauksista. Itse olen huomannut varsinkin aikuisemmalla iällä, että kaikenlaiset sosiaaliset tilanteet muuttuvat kiireisessä elämässä yhä tärkeämmiksi, että tiukka ruokavalion noudattaminen jää täysin kakkoseksi.

Oma Hero -valmennukseni kohtasi ensimmäiset ruokavaliomokat tällä viikolla Helsingissä, mutta kokemus oli tällä kertaa lupauksia tärkeämpi. Totuus on kuitenkin se, että kokonaisuus ratkaisee. Jos suurin osa viikosta sujuu ohjeiden rajoissa voi silloin tällöin höllätä. Harvempi meistä kuitenkaan tavoittelee kisakroppaa.

Vaarana kuitenkin näissä lipsumisissa on se, että itsekuri ei pidä enää missään tilanteissa. Kun tarpeeksi usein mokaa, muuttuu tavoite jo kaukaisemmaksi ajatukseksi. Joten kohtuu kaikessa, myös mokailussa.

-sonjaaleksandras

ps. Edellisessä postauksessa ohjeet kosmetiikkapaketin arvontaan!

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “RUOKAVALIOMOKAT X 5”

  1. Noinhan sitä pitäisikin voida syödä, rennosti. Kun pohja syömisessä on hyvä, niin kyllä se kestää välillä ne extraherkutkin.
    Ymmärrän sen, että joskus välttää jonkun tietyn ajanjakson jotain, mutta nuo pelisäännöt itsensä kanssa on hyvä miettiä etukäteen 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta