RUUHKAVUODET? OMA JAKSAMINEN

Ruuhkavuodet – mitä se oikeastaan tarkoittaa? Monelle se on monta lasta, tasapainottelua työelämän ja harrastusten kanssa, mahdollisesti rakentamista tai muita projekteja kodin saralla. Meille se tarkoittaa hoitovapaan, töiden, harrastusten, kodin ja muun pyörittämistä. Ruuhkavuodet ovat monelle erilaiset ja itse kuulun varmasti siihen porukkaan, joka ei päästä itseään liian helpolla vaan haalii tekemistä joskus vähän liikaakin. 

P6190551

Olen huomannut eläväni melko kiireistä, stressaavaa, kalenterimerkintöjen täyttämää elämää. Miehen täydet pari kuukautta töissä, pitkät päivät, kymmenen projektia ja lapsenhoito. Iltaisin joskus tekisi mieli vain heittää jalat kattoon ja olla ihan hiljaa. Tällä hetkellä olemme saaneet päätökseen pari pihaprojektia, puolet talon maalauksesta, kodin siivoamisen turhista tavaroista (ainakin osittain) ja mieheni vapaa-ajallaan on saanut aikaan vielä opinnäytetyönsä. Onneksi meillä on ollut paljon apukäsiä, mutta tuntuu silti, että joskus päivien jälkeen olemme aivan naatteja. Puhuin ystäväni kanssa siitä, pitäisikö omaa työtaakkaa hieman keventää, mutta en esimerkiksi luopuisi missään nimessä bloggauksesta tai muista graafisista hommista. Haluan toteuttaa itseäni hoitovapaalla ja siihen kuuluu nämä asiat. Sen lisäksi salilla käyminen on minulle tärkeintä kehonhuoltoa, mutta eniten ehkä auttaa nimenomaan henkiseen jaksamiseen.

P6190557

Vaikka voisin luopua monista asioista, en nauttisi olostani yhtään enempää vapaa-ajallani. Etsisin jatkuvasti korvaavaa tekemistä ja oma hyvinvointini syntyy onnistumisista ja haasteista. En osaisi vain olla, en osaisi olla vain pelkästään äiti ja kotona – vaikka sekin on haastavaa ja täynnä onnistumisia / vaikeita hetkiä. Haluan toteuttaa itseäni ja löytää haastavia sekä etenkin uusia asioita elämääni. Burnouttia en tietenkään tietentahtoen etsi, mutta koen löytäväni tasapainoa tässä kiireisessä elämässäni. Joskus on vähän rankempaa, joskus taas höllätään tahtia. Kuten tällä viikolla Juhannus koittaa ja puolet viikosta vietetään rennosti mökkeillen.

P6190561

Maalausta, rikkaruohoja ja istutuksia. Siitä on meidän kesä tehty.

Koen olevani todella onnellinen, vaikka stressiä tuntuukin olevan välillä liikaa. Mutta, ah, tämä postauskin taas lievensi stressiä ja kirjoittaminen saa hyvälle tuulelle. Takana on pitkä päivä täynnä pihatöitä maantasauksen parissa, kodin siivousta, ruoanlaittoa, salilla käyntiä, bloggausta, kuvausta ja lapsen kanssa leikkimistä ja oleilua. Nyt on aika laittaa ne jalat kattoon ja iloita taas yhdestä touhukkaasta päivästä, jonka ruuhkavuodet on tarjonnut.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “RUUHKAVUODET? OMA JAKSAMINEN”

  1. Tsemppiä! Itse olen ajatellut että ruuhkavuodet on vielä hyvä tila niin kauan kuin kyse on vapaaehtoisuudesta. Eri asia on sitten ne myöhäisen keski-iän ruuhkavuodet, kun yhtä aikaa käydään töissä ja tasapainotellaan oman perheen menojen sekä omien vanhempien hoitamisen kanssa. Kiitos kivasta blogistasi ja rentouttavaa juhannusta!

    • Tuo on totta, silloin ehkä helpompi pitää tasapainosta kiinni kun on kyse vapaaehtoisuudesta. Raskaammaksi tosiaan muuttuu kun kaikki on pakollista. Kivaa Juhannusta myös sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta