Rytmejä ja rutiineja etsimässä: 4,5 – 5,5 kk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hulinaa. Ähinää. Opettelua. Juuri opitut rytmit roskakoriin? Vauvavuoden vaikeimpia aikoja?

Yösyötöt vaihtelevat 1-100 asteikolla jatkuvasti. Nyt takana kuitenkin 2 yötä hyvää unta. Nukkumaan klo 22, syöttö klo 00:20, syöttö klo 6:30, herätys klo 8:30. Luin jostakin, että tämä tilanne voi tarkoittaa sitä, että Kirpun oikea nukkumaanmenoaika on puolenyön aikaan, koska sen jälkeen nukutaankin pitkä pätkä. Mistä näistä tietää. Lohtutisseily on onneksi nyt rauhoittunut toistaiseksi, silti aavistelen, että pahin on vasta edessä. Juuri kun huokaisee helpotuksesta, seuraa usein vaikea yö.

Joskus ehditään pitää kahdet päikkärit, joskus kolmet. Päiväunet myös muuttuneet ylipäätään lyhyemmiksi. Paitsi nyt kun kirjoitan tätä tekstiä, Kirppu porskuttaa jo toista tuntia. En jaksa edes stressata rytmeistä, nukkuu sitten kun väsyttää ja leikitään niin kauan kun jaksetaan. Ehkä me joskus vielä saadaan täydellinen rytmitys päivään. Tai sitten ei.

Yöllä saatetaan hulinoida täysin pirteänä.

Kirppu kiroaa lattialla kun ei pääse eteenpäin. Makaa vatsallaan jalat ja kädet vimmatusti ilmassa heiluen. Sujuva vatsallaan ympärimeno kuitenkin helpottaa Kirpun ärsyyntymistä.

Jokellukset ovat välillä karjuntaa.

Sormet menevät suuhun jatkuvasti. Kuolaa ja lohtutissiä. Missä ne hampaat viipyvät?

Vaunu-unet eivät aina onnistu?!? Onneksi nyt tajusin vaihtaa vaunukopan ratasosaan. Pystyasennossa nukahdetaan ympärilleen katseluun ja siitä makuulle. Ah mikä autuus.

Väsymyshuutelu on myös uutta. Jokeltelua/äninää kun väsyttää. Joskus jopa kunnon raivarit väsymyksen johdosta. Kiihtyy nollasta sataan aivan yllättäen.

Joskus leikkiessään Kirppu huomaa, että syön jotakin ja alkaa huudella. Ilmeisesti kaikki jota syödään kulhosta, kuuluu myös hänelle. Oman tahdon kehittyminen?

HUH. Näillä mennään :D. 4 kuukaudesta eteenpäin on tapahtunut hurjasti uutta. Sitä pohdintaa seuraavassa Kuukausitarinassa (5kk tarinat) hieman ennen puolenvuoden iän täyttymistä.

-sonjaaleksandras

P.S. Gapin lastenvaatteet ovat niin suloisia. Tämäkin kuvissa näkyvä huppari tuliainen omalta Kanadan-tädiltäni.

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta