SAAVUIMME HVARIIN

Loma on alkanut. Eilen matkasimme aamutuimaan Tampereelta Helsinkiin. Helsingissä odottelimme sairastuneelle perämiehelle sijaista, lentokoneessa onneksi poikakin viihtyi. Lentokoneen kiihdyttäessä kiitoradalla, poika pelästyi ja alkoi itkemään. Onneksi itku laantui nopeasti. Lennon jälkeen matkasimme bussilla, katamaraanilla ja uudelleen bussilla hotellille. Matka kesti yhteensä 11 tuntia Tampereelta hotelliin. Vaikka alunperin kolmen tunnin lento houkutteli, oli tosiasiassa matka odotettua pidempi. Nyt kuitenkin… Olemme perillä Kroatiassa, Hvarin saarella. Ja voi, odotus on palkittu. Maisema on elämäni yksi upeimmista ja ensimmäinen päivä on tarjonnut huippuluokan ruokaa, aurinkoa ja tunnelmaa. Tätä toivoimme.

Hvar valikoitui kohteeksi sen upeiden arvostelujen vuoksi. Toki yksi maailman aurinkoisin saari houkutteli sateisen kesän jälkeen. Matka Lanzarotelle viime vuoden keväällä oli pettymys säiden vuoksi, joten tällä kertaa toiveet olivat korkealla. Viime viikolla Hvarissa satoi useana päivänä, joten jännitys oli senkin suhteen suuri. Lentokoneesta astellessa auringon lämpö iski suoraan sydämeen ja lomatunnelma nousi koko porukalla taivaisiin. Pojan silmät pyöristyivät ihmetyksestä ja ympärillä pauhaavat lentokoneet vetivät hiljaiseksi.

Saavuimme hotellille pienien mutkien kautta. Ensivaikutelma oli hieman vanhahko, mutta sisälle saapuessa kiiltävät lattiat ja vesiputouksella varustettu seinä lupasi hyvää. Hotellin valtavalle parvekkeelle astuessa maisema aukesi upeaan poukamaan – maisema voitti kaiken. Väsymys, nälkä ja epäluulo hotellista häipyi tuohon maisemaan…

Tänään aloitimme aamun aamiaisella, allasalueella hengailulla, mahtavalla lounaalla ja rentoutumisella. Seuraavaksi suunta on kohti hotellihuoneen suihkua ja laittautuminen illallista varten saa alkaa.

Kyllä me nautimme. Annan jo ensimmäisen päivän perusteella suositukseni Hvarille.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “SAAVUIMME HVARIIN”

  1. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! 🙂 Olin mieheni kanssa vuosi sitten kesällä Splitissä ja ihastuimme paikkaan! Hvar jäi valitettavasti kokematta, mutta ehkä vielä joskus 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta