SÄHKÖINEN SYKSYTUKKA?

Ilmojen muuttuessa talvisempiin sitä huomaa pitkän tukan vaativan enemmän tuotteita, jotta se ei lentele yläilmoihin. Hyvä hoitoaine on tärkeä, mutta muotoilutuotteet auttavat pinnoittamaan hiusta vielä enemmän ja tekemään hiukseen hieman painavamman ja suojaavamman pinnan, joka ei siis lentele. Käytän tällä hetkellä paria tuotetta hiuksiini, kun haluan poistaa sähköisyyttä ja lisätä hallittavuutta. Sähköinen tukka kun on se rasittavin mahdollinen, eikö?

Ajattelin hieman taustanikin vuoksi alkaa avaamaan myös tuotteiden kemiaa. Mielestäni on helpompi ymmärtää tuotteen toimintaa, kun avaa hieman INCI-listan vaikuttavia aineita. En kuitenkaan aio väsyttää teitä kemian luennolla (eikä siihen olisi edes rahkeita), kunhan kerron muutamista tuotteissa olevista aineista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cutrin Chooz Anti-Frizzer tuo sileyttä, silkkisyyttä ja poistaa tehokkaasti sähköisyyttä. Tuotteessa on veden jälkeen ensimmäisenä kosteutta sitova propyleeniglykoli, pehmentävinä aineina cyclopentasiloxane ja dimethicone (silikoni). Tuotteessa on siis paljon pehmentäviä ja kosteutta sitovia aineosia ja toimii näin tehokkaasti poistamaan sähköisyyttä. Tuote ei silti jätä hiuksia raskaiksi vaan koostumus on hyvin ohut ja helppokäyttöinen.

Cutrin Chooz Shine Spray tuo kiiltoa ja pehmeyttä hiuksiin suihkeen muodossa. Tuote sisältää runsaasti pehmentäviä aineita (cyclopentasiloxane ja dimethicone sekä cetearyl ethylhexanoate) ja tuo kiiltoa hiuksiin ohuen sumumaisella koostumuksellaan. Tuotetta on helppo käyttää ja se antaa välittömästi kiiltoa ja pehmeyttä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sähköisyyden tehokkain poistaja on siis tuote, joka sisältää kosteutta sitovia sekä pehmentäviä aineita. Siksi myös hoitoaine sekä esimerkiksi jätettävä hoitoaine on tärkeässä asemassa talvisin. Kiiltoa sekä pehmeyttä tuovat tuotteet ovat siis ratkaisu ongelmaan.

Ilmavuutta ja volyymia tuovat tuotteet usein taas toimivat edistämään sähköisyyttä. Jos kuitenkin haluaa ilmavan sekä hallitun kampauksen, kannattaa valita esimerkiksi volume shampoo, kosteuttava hoitoaine ja jokin kevyt pehmentävä/kiiltoa tuova föönaustuote, joka antaa hallittavuutta ja pehmeyttä kampaukseen (esimerkiksi juuri postauksessa oleva anti-frizzer).

Mitä mieltä olette pienestä kemian lisäyksestä kosmetiikkapostauksiin? 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta