SIELUNRUOKAA VAI RUOKAA KROPALLE?

Olen huomannut tasapainoilevani syömisen suhteen jo pidempään. Joskus teen syömisestä asian, joka vaikuttaa kroppaan, kuntoon ja ruoan syömisen jälkeiseen oloon. Joskus taas menen fiilis edellä, ruoasta nauttiminen ja sielunhoitaminen kokkaamisella on se juttu. Helppoa asiassa on se, että pidän kummastakin tyylistä. Nautin terveellisestä ruoasta, sen syömisestä ja sen jälkeisestä olosta. Nautin myös vähän vähemmän terveellisistä jutuista, niin sanotusta sielunruuasta ja kun homma pysyy tasapainossa, on helppo nauttia molemmista.

Sielunruokaa minulle ovat pastat, erilaiset kastikkeet, juustot, karkit ja jäätelöt. Terveellinen puoli minussa söisi vain nanajädeä, marjoja, erilaisia salaatteja, simppeleitä ruokia (riisiä, kanaa, jauhelihaa, bataattia, perunaa), aasialaisia kevyitä ruokia jne. Joskus nämä kaksi puolta menevät kallelleen jompaan kumpaan suuntaan ja silloin voi tapahtua muutosta kropassa.

P6110393

Kuten olen maininnut, olen tietynlainen jojoilija ja tämä tapani syödä vaikuttaa siihen paljon. Joskus ollaan kallellaan sielunruokaan päin ja silloin vaaka pomppaa ylös, joskus taas mennään super terveellisesti ja sitten mennäänkin alas vaa´alla. Elämä on kokoajan tietynlaista tasapainoilua niin aikataulujen, elämänhallinnan, lapsiperheen elämän, työelämän ja harrastusten välillä. Niin on myös syömisen ja terveellisten elämäntapojen kanssa. On niitäkin ihmisiä, joiden ei tarvitse miettiä syömistä ollenkaan, mutta uskon, että enemmän on meitä, joiden on vähän pakko miettiä.

P6090351

Sain hyvän opetuksen Chilen host-äidiltäni aikoinaan vaihto-oppilaana ollessani. Hän kertoi sovittavansa tiettyjä tiukkoja farkkuja kerran viikossa ja jos nappia kiristi, oli aika kiristää myös ruokavaliossa ja lisätä liikuntaa jos mahdollista. Kun lihomisen tai jojoilun nipistää poikki ajoissa, ei tarvitse aloittaa mitään suuria dieettejä. Chilessä syötiin melko kellontarkasti (tavallista kotiruokaa) ja sunnuntaisin herkuteltiin. Hyvin simppeliä, mutta siellä ruoasta ei tehty ongelmaa. Paitsi, että itselleni se muutos sai aikaan hieman neuroottisia ajatuksia, mutta niistä on onneksi päästy eroon vuosien aikana. Tämä simppeli ajatus kiehtoo minua edelleen ja siinä on paljon järkeä. Jos kaikki ihmiset pystyisivät hallitsemaan syömistään vain sovittamalla kerran viikossa tavoitefarkkujaan, voisivat asiat olla helpompia. Kuitenkin syömiseen ja painonhallintaan liittyy niin paljon muutakin, etteivät yhdet farkut taida tehdä meistä sen viisaampia.

P6110396

Tämän ihanan kuvissa näkyvän kikherne-kesäkurpitsa -pastan resepti tulossa!

Sielunruokaa ja terveellistä ruokaa kun osaisi yhdistellä rennoin ottein. Jotkut sen haltsaavat, isot peukut heille!

Sunnuntait ovat monelle sielunruokaa varten, mitäs aiotte tänään herkutella?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

5 vastausta artikkeliin “SIELUNRUOKAA VAI RUOKAA KROPALLE?”

  1. Kiva postaus! Tärkeintä on tosiaan tasapaino, niin syömisisssä kuin treenaamisessakin! 😊

  2. Kiva postaus ja täyttä asiaa! Tasapaino on tärkeintä, niin syömisessä kuin treenaamisessakin! 😊 Kiitos muutenkin piristävästä blogista: taaperojutut ovat hauskaa vaihtelua ja eroavat muista seuraamistani blogeista täällä Fitfashionilla 😉

    • Kiitos kommentistasi! Ja kyllä tosiaan taaperojuttuja tulee jatkossakin ja meidän elämää höysteenä kaikelle hyvinvointiaiheiselle. 🙂 Kiva kun olet mukana lukemassa. 😉

  3. Hei, onko se niin että olet työelämässä jo? Olisiki kiva kuulla minkälainen aikataulu teillä on työpäivinä pienen lapsen kanssa 🙂

    • Moikka! En ole vielä palannut, toki teen paljon blogihommia ja muita projekteja, aina kun Kirppu nukkuu. Vuoden vaihteessa palaan takaisin töihin, saa nähdä kuinka koko paketti sitten pysyy kasassa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta