STRESSIVAPAA IHO JA KEHO

Olen taipuvainen stressaamaan ja pohtimaan liikaa lähes kaikkea. Äitiyden myötä olen oppinut jo hellittämään, mutta aina ajoittain huomaan vatsani kipeytyvän, ihon kiristyvän ja olon huonontuvan. Huomaan jo melko pian itsestäni stressin merkit ja yleensä koitan hellittää siinä vaiheessa. Toki olen joutunut käymään läpi monia tilanteita menneisyydessä, joissa vedän itseni aivan stressikimpuksi enkä saa enää mitään aikaiseksi kun kaikki tuntuvat kaatuvan päälle. Eilen sain stressikohtauksen tietokoneeni takia. Tietokoneeni, eli tärkein työvälineeni, on alkanut hidastua dramaattisesti parin viikon sisään ja kaikki mitä teen, vie tuplasti aikaa sekä hermoja. Tietokoneen hankinta ei ole mikään pikkujuttu, varsinkin kun sen pitäisi jaksaa kannatella monia raskaita ohjelmia, kuten Photoshop, Indesign jne. Voisin tietenkin myös laittaa hanskat tiskiin blogin ja muiden graafisten töiden osalta, mutta se ei tule kuuloonkaan. Eilen taistellessani koneeni kanssa (tein tätä siis noin tunnin Kirpun leikkiessä yksin), Kirppu hermostui yksinäisyyteensä ja PURI minua reiteen. Silloin päätin, että jotain on tehtävä näille hitaan tietokoneen aiheuttamiin työaikoihin sekä omaan stressiini. Stressivapaa en tule koskaan olemaan, mutta muutamia askeleita sinne suuntaan voisi ottaa.

P6060252

Joku varmasti ajattelee, että hohhoijaa, hoitovapaalla ja yhden lapsen kanssa – mitä siinä on stressaamista? No, ei varmaan muuten olisikaan, mutta olen taipuvainen haalimaan ylimääräisiä hommia ja tällä hetkellä päällänsä ovat eräät hääkutsut (Indesignilla työstäminen), päivittäinen postausten tekeminen blogiin (tähän sisältyy aika paljon työtunteja), laajat pihatyöt, nettikirppistely (kodin raivaustyöt) ja tietenkin vauhdikkaan taaperon perässä juokseminen, kodin pyörittäminen sekä selviytyminen näistä kaikista huonoilla yöunilla (kyllä meillä edelleen heräillään monen monta kertaa yössä). Kaikki nämä ovat tehtävissä kunhan saan aikatauluni taas järjestykseen enkä yritä samalla sekunnilla säätää kaikkia. Eilen ystäväni sanoi puhelimessa minulle: ”taidat olla aika väsynyt?”. Eihän siinä kieltämistä.

Stressi alkaa näkyä minulla myös iholla kirjavuutena ja kireytenä, joten nyt on hyvä aika tehdä korjausliike.

Nyt olen siis päättänyt: 

  • tehdä selkeät työajat bloggaamiselle ja muille töille
  • panostaa myös aamuisin ihonhoitoon
  • huolehtia riittävästä vedenjuonnista
  • ottaa aikaa vain lukemiselle ja vapaalle ajattelulle ilman puhelinta tai tietokonetta
  • hankkia tietokoneen maksoi mitä maksoi

Olen ollut uskollinen yhdelle tuotelinjalle jo pidempään. Kirjoitin aiheesta jo yli vuosi sitten blogissani ja edelleen sama linja pysyy. Kerran jouduin turvautumaan hieman huokeamman hintaiseen tuotteeseen, kun tämä tuotelinja pääsi loppumaan, mutta nyt on taas varastoja täydennetty laivalta sekä Espanjan matkalta.

P6060249

Kyseessä on siis Shiseidon Ibuki -linja ja se sopii täydellisesti niin sanotusti ruuhkavuosien stressissä elävälle naiselle, jonka iho ei enää tiedä olisiko se kuiva vai näppylöillä, stressaantunut vai veltto. Tärkeä väline löytyy myös kuvan etualalta, kasvoharja, joka korvaa kuorinnat ihonhoidossani. Kuorintaa en ole käyttänyt enää yli vuoteen ja ihoni on pysynyt senkin takia parempana. Hellävarainen harja poistaa sopivasti iholta kuollutta solukkoa, ilman kovia kuorintoja. Tavallisesti kuorinnan jälkeen ihoni näytti päivän hyvältä, kunnes se alkoi puskea näppyjä ja epäpuhtauksia iholle. Tämä harja ei viestitä iholle ”lisää talia kiitos” vaan kuorii hellävaraisesti jättäen ihanan pehmoisen ja puhtaan tunteen iholle.

Jo pelkästään näiden tuotteiden tuoksut ja koostumukset tuovat rauhoittavan fiiliksen iholle ja stressinhuolto alkaa heti purkin auettua. Stressivapaa en tosiaan tule koskaan olemaan, mutta näillä tuotteilla pääsee aina hieman rentoutuneempaan tunnelmaan. Ja tärkeimpänä, iho kiittää. 

Shiseidon Ibuki -linjasta kerroin laajemmin tässä vuosi sitten kirjoittamassa tekstissä, joten jos tuotelinja kiinnostaa, voi sieltä lukea lisää.

Stressitöntä viikonloppua kaikille ja muistakaahan huolehtia ihostanne extrapaljon kun arki meinaa kaatua päälle.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta