SUPERSMOOTHIE TÄYNNÄ KAUNEUSVITAMIINEJA

Sunnuntai alkoi meillä reippaan aikaisin, klo 6:15. Uniongelmat eivät ole loppuneet, mutta nyt koitetaan keksiä ratkaisuja tilanteeseen. Väsymys oli siis melkoinen, mutta onneksi aamulla voi tankata hyvää ruokaa ja kahvia, joka piristää. Lähdimme jo ajoissa Porin Kirjurinluotoon Pelle Hermanni -puistoon ja tutustumaan kanoihin ja riikinkukkoihin. Pari lammastakin tuli spotattua. Kahvittelu auringonpaisteessa sai päivän kivasti alkamaan. Kirppu oli niin väsynyt yöstä ja aamupäivästä Kirjurissa, että sammahti kotimatkalla ja nukkui komeat kolme tuntia. Sillävälin minä pyöräytin taas ihanan virkistävän välipalan. Kyseinen välipala on tämän päivän reseptinä ja varsinainen supersmoothie onkin!

Keräsin kaikki vihannesten ja hedelmien supervoimat ja laitoin ne yhteen juomaan. Näin kauneusteemaisen viikon viimeisenä reseptinä tämä juoma toimii niin aamun starttina, virkistävänä välipalana kuin illan hemmotteluna.

P6120448

Tässä muutamista supersmoothien pääraaka-aineista:

Inkivääri

Inkivääri sisältää runsaasti antioksidantteja, kuten kävin aikaisemmassa postauksessa jo läpi, ja ne auttavat taistelemaan ihon hapettumista eli ikääntymistä vastaan. Inkivääri auttaa myös pitämään verenkierron kunnossa. Hyvä verenkierto tietenkin kuljettaa ravinteita elimistössäsi ja auttaa pitämään ihon kuulaana ja raikkaana. Inkivääri on myös tunnettu pahoinvointia vähentävänä, joten näin sunnuntaisin monelle vinkiksi!

Tuore inkivääri tuo smoothien ihanan raikastavan, mutta lämmittävän fiiliksen. Suosittelen testaamaan!

Mustikka

Toinen pääraaka-aine juomassa on mustikka, joka on todellinen superfood. Suomalaista mustikkaa kannattaisi syödä ihan päivittäin, sillä se sisältää järjettömän määrän vitamiineja, flavonoideja (antioksidanttisia vaikutuksia) sekä hivenaineita. Listauksena näitä sisältää mustikka: A-, B- (B1,B2,B3,B5,B6), C-, E-, H-, fosfori, kromi, kalsium, kalium, kupari, koboltti, pii, rauta, rikki, magnesium, mangaani, molybdeeni ja sinkki. (WAU!)

Sitruuna

Sitruunaa ei kannata ajatella vain satunnaisena mausteena, vaan lisänä terveelliseen ruokavalioon. Se sisältää mm. C-vitamiinia, B-vitamiinia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kuituja.

Sitruuna raikastaa juoman kuin juoman, sitä enemmän kannattaa laittaa, mitä enemmän pitää kirpsakasta!

Pinaatti

Pinaatti on yksi lemppareistani ja se on myös super ravinteikas kasvi. Käytän sitä paljon tuoreena, mutta tähän smoothieen halusin sitä pakasteena. Pinaatti sisältää muun muassa: A-, B-, C-, E- ja K-vitamiineja sekä foolihappoa, kaliumia, rautaa ja magnesiumia.

Kananmunan valkuaista lisäämällä smoothieen saa helposti lisäproteiinia!

supersmoothie

P6120451 

Lähteet: Mustikka, Sitruuna

Tätä supersmoothie -juomaa voi juoda kun kaipaa jotain fressiä ja kaunistavaa. Kauneuden vitamiinit sekä terveyttä yleisesti edistävät aineosat ovat varmasti hyvä lisä jokaisen ruokavalioon. Helppoa, hyvää ja terveellistä!

Kauneuden vitamiinit ruokavaliosta -postaukseen pääset tästä!

Tähän päättyi siis kauneusteemainen viikko, ensiviikolla taas uudet aiheet. Ihanaa ja levollista sunnuntaita kaikille! 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta