SYKSY ALKAA – TAAPERON HARRASTUKSET?

Syksy tuo tullessaan kynttilät, sateiset päivät, raikkaan ilman ja enemmän siivouspäiviä. Kesän säntäily paikasta toiseen muuttuu rauhallisemmaksi arjeksi. Aikaa vietetään enemmän kotona ja arki tasaantuu. Tämä syksy tulee olemaan hyvin erilainen kuin viime syksy. Pienen vauvan sijaan meillä on vauhdikas taapero, joka vaatii huomiota sekä aktiviteetteja eri tavalla. Kotona olon ja puistossa käymisen lisäksi täytyy olla tekemistä ja harrastettavaa. Jos Kirppu olisi jo päivähoidossa, tilanne olisi toinen. Nyt kuitenkin kaipaan viikkoihimme jotain puuhaa.

_MG_8483

Kuten olen maininnut, en ole kovin kekseliäs lasten puuhia ajatellen, joten olen päättänyt hommata aktiviteetteja, joissa joku muu on pomona.

Listalla ovat ainakin tällä erää muskari ja taaperojumppa. Vauvauinnin lopetimme, mutta tarkoitus olisi vielä käydä itsenäisesti polskimassa.

_MG_8427

Muskari alkoi 2 viikkoa sitten ja vaikka siellä kävimmekin jo koko kevään, ei Kirpun reaktio ollutkaan kovin positiivinen. Hän alkoi itkeä heti alkulaulun alkaessa, eikä itkusta meinannut tulla loppua ollenkaan. Toisella kerralla sama homma jatkui. Onko tämä nyt ohimenevä vaihe vai onko muskarin jatkamisessa mitään järkeä? Molemmilla kerroilla poistuin muskarista posket punaisina hikikarpalot otsalla ja vaikka niin kovin yritin pitää coolin asenteen, harmitti silti toisen reaktio. Koko puolen tunnin ajan toisen rauhoittelu ja tsemppaaminen ei ollut ajatukseni hauskasta harrastuksesta. Kolmas kertaa toden sanoo ja niin myös tässä asiassa, sillä seuraava kerta on vielä ns. kokeilukerta. Jos ei ala maistua, lopetamme ja testaamme joskus myöhemmin uudelleen. Väkisin muskarointi ei ole kummallekaan enää kivaa.

_MG_8491

Kuvat: Amanda Aho

Muskariepisodi tuntui oudolta, sillä yleensä reipas poikamme alkoi pelätä ja ujostella niin kovasti, että en meinannut uskoa häntä omakseni. Kauhun katse, kirkkaan punaiset kasvot ja pelokas itku eivät olleet toistuneet koskaan aiemmin näin voimakkaasti. Varmasti kuuluu asiaan ja jokainen lapsi käy läpi vierastamisen ja ujostelun, mutta silti se tuntui vieraalta.

Tulevana lauantaina aloitamme ystäväni pitämän taaperojumpan ja toivon toisenlaista reaktiota tälle harrastukselle.

Millaisia harrastuksia tai aktiviteetteja suosittelette taaperoikäiselle? 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “SYKSY ALKAA – TAAPERON HARRASTUKSET?”

  1. Itselläni on melkein tismalleen saman ikäinen pieni poika, joka aloitti muutama viikko sitten päivähoidon. Arkena aktiviteetteja siis riittää päiväkodissa. Mekin kävimme vielä keväällä muskarissa ja tykkäsimme molemmat siitä kovasti. Vauvauinti jatkuu nyt taaperouintina, uinti on mielestäni todella hyvä ja hyödyllinen harrastus. Vaikka kuinka päätimme kesän aikana käydä itsenäisesti uimassa, emme lopulta käyneet kertaakaan… Aina oli mukamas jotain muuta menoa ja tekemistä. Jos lapseni ei olisi päivähoidossa kävisimme luultavasti jossakin temppukoulussa. Eli aikalailla samanlaiset harrastuksetkin on/oli meillä! 😊

    Mukavaa syksyn alkua!

    • Mekin tykättiin kyllä kovasti uimisesta, mutta hinta tuli tällä kertaa ratkaisevaksi tekijäksi. Uskon tuon kyllä, ettei sitä mukamas ehdi käydä itsenäisesti kun ei ole ns. pakkoa, mutta yritetään ainakin!

      Kiitos kommentista ja ihanaa syksyä sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta