Syksyn kaurasämpylät

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauraiset sämpylät

Haen kokoajan tapoja kuinka säästää rahaa varsinkin nyt äitiyslomalla. Sämpylöiden leipominen ja muu ruuanlaitto on helppo tapa säästää. On myös ihanaa syödä ruokaa, jonka sisällön tiedät. 

Näiden sämpylöiden tekoa vältin, sillä ajattelin, että Kirppu ei viihdy niin kauaa yksin, mutta otin hänet mukaan ruuanlaittoa katsomaan ja hän viihtyi paremmin kuin ajattelinkaan! Ilmeisesti jauhoinen äiti ja heiluvat kädet ja kauhat olivat hänen mieleen. Saatoin myös laulaa leivontalaulua :D. 

5dl maitoa/vettä

2 tl suolaa

2 rkl sokeria

pala hiivaa (n. 50g)

8-10dl kauraisia sämpyläjauhoja

100g voita

voiteluun vettä ja päälle kaurahiutaleita

  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Vispilöi joukkoon sokeri, hieman jauhoja ja suola.
  2. Lisää jauhoja pikkuhiljaa kokoajan vaivaten.
  3. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi sekaan. Vaivaa niin kauan, että taikina on pehmeää, mutta ei liian kovaa (ei siis liikaa jauhoja)
  4. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin 30 min.
  5. Kaada jauhoitetulle pinnalle taikina ja tee taikinasta tanko. Leikkaa tangosta noin 25 palaa ja leivo pyöreiksi tai pitkulaisiksi sämpylöiksi.
  6. Anna kohota liinan alla noin 30 min.
  7. Voitele vedellä ja laita kaurahiutaleita päälle.
  8. Uuniin 225 asteeseen keskitasolle noin 10-15  minuutiksi.

Syö uunituoreena monta ja loput odottamaan ihania aamuja! 😉

-sonjaaleksandras

 

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta