SyysKirppu ja nukkumatin nollasaldo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt se on myönnettävä. Syksy on saapunut ja viileys palannut takaisin Suomeen. Vauvan pukeminen tuntuu taas haastavalta enkä tiedä edes mitä itselleen kuuluisi lenkille pukea. Nyt käytössä body-villapaita-housut  -yhdistelmä pipolla varustettuna. Vaunukopassa on välillä ohut peitto myös päällä.

Tämä kuvissa näkyvä neule on H&M Kidsin ja tuntui ironiselta katsella Kirppua tämä neule päällä kun hän tarjosi minulle hyvin hankalaa vaunukäyttäytymistä eikä taaskaan nukkunut. Mutta toisaalta heti kun poikani väläytti hymyään, neuleen lausahdus tuntui taas paikkaansapitävältä :D.

Nukkumisongelmat eivät siis ole loppuneet. Edellisyönä tilanne kärjistyi siihen, että Kirppu halusi ”syödä” taukoamatta ja kun imutuote karkasi, alkoi karmea kitinä. Väsyneenä ja tokkuraisena annoin mukisematta tuotteen takaisin Kirpulle ja tämä pallottelu jatkui ja jatkui ja jatkui. Välillä Kirppu myös alkoi kääntyillä, jokellella ja leikkiä varpaillaan. Aamulla laskin nukkumatin saldoksi noin 2 tuntia. Kirppu sen sijaan vaikutti tyytyväiseltä. Yöllä kirosin niin vauvantahtisen imetyksen, perhepedin ja liian kaukana olleen pinniksen (kiinni sängyssä ilman laitaa).

Aamulla keräsin taas ajatukseni ja soitin ystävälleni, joka sanoi tilanteen olevan normaali. Tämä ei varsinaisesti lohduttanut, mutta ilmeisesti oli perhepetiä tai ei, näillä 5 kk tienoilla nukkuminen on yliarvostettua. Eilen olo täysin nukkumattoman yön jälkeen oli kaukana täysjärkisestä, mutta jotenkin sain päivän hoidettua ja jopa nukutettua Kirpun kolme kertaa päiväunille (lyhyille mutta kuitenkin). Aion edelleen jatkaa vauvantahtista imetystä sekä pinnikseen nukuttamista ilman laitaa. Perhepeti on ollut toimiva enkä halua tässä vaiheessa luopua siitä.

Viime yö meni kuitenkin mahtavasti ja Kirppu heräsi vain 2 kertaa. Näin levänneenä on jo helppo hymyillä ja ilman järkyttävää päänsärkyä ajatus kulkee taas mukavasti.

Vieläkään en tiedä mikä Kirppua valvottaa öisin, liikkuvuuden lisääntyminen luultavasti. Jatkuva ”syöminen” voi johtua hampaiden kutinasta ja näin Kirppu hakee siihen lohtua minusta. Oli mikä oli, tämä on vaihe muiden joukossa eikä sille mitään voi. Valoisampaa tulevaa voi olla jo viikon päästä tai kuukausien päästä. Sitä odotellessa.

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

2 vastausta artikkeliin “SyysKirppu ja nukkumatin nollasaldo”

  1. Meillä molemmat lapset on kanssa tottuneet tuohon että kun yöllä herää niin annoin tissin suuhun 😀 Se oli mukavaa siihen asti, kunnes molemmat on ennemmin tai myöhemmin alkaneet käyttää mua siinä hyväkseen.. Eli herättäneet kymmeniä kertoja yössä, jotta vaan nostaisin viereen tissille. Molemmat on alkaneet nukkumaan suht hyvin heti kun oon lopettanut imetyksen. 🙂 Mutta kannattaa ehottomasti jatkaa imetystä! En yritä mitenkään käännyttää, kerroin vaan oman kokemukseni 😀 Kyllä se joskus helpottaa :))

    • Aivan, varmasti helpottaa kun imetys loppuu, ainakin tietyllä tapaa. Oon ajatellut, että puolivuotiaaksi annan hyvin vauvantahtisesti rintaa, sillä se tarjoaa mielestäni paljon turvaa ja lohtua pelkän maidon lisäksi, mutta tosiaan en tiedä mitä tulevaisuus näyttää. Oon ajatellut vuoteen asti imettää, mutta yösyötöistä en vielä tiedä. 🙂 Katsotaan… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta