TAAPERO VS VAUVA – 6 MULLISTUSTA

Kuinka meidän arki on muuttunut kun Kirpusta on kasvanut vauvan sijaan taapero?

  1. Nopeus

Vauva: Saattaa viihtyä leikkimatolla katsellen siitä roikkuvia esineitä 20 minuutin ajan. Paikallaan.

Taapero: Leikkihuoneeseen sijoittamasi lapsi on WC -käyntisi ajan tyhjentänyt omat vaatelaatikkonsa, hajoittanut kirjan repimällä sen nidokset auki, kävellyt keittiöön ja on puuhastelemassa kuivaruokalaatikon kimpussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Sylittely

Vauva: Viihtyy katsellen äitinsä kasvoja sylissä paikallaan.

Taapero: Ei malta pysyä sylissä katsellen sinua vaan repii nappeja, korviksia, hiuksia, pyörii ja hyörii, kunnes lähtee pois sylistä ja kiirehtii leikkimään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Ruokailu

Vauva: On suurimman osan päivästä rinnalla ja syö pääasiassa maitoa. Reissunpäällä ei välttämättä vaadita ruokaa, kunhan olet mukana.

Taapero: Joudut miettimään 5 kertaa päivässä terveellistä syötävää lapsellesi. Kun et ole laittamassa ruokaa, katselet kun lapsesi syö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Siisteys

Vauva: Pärjää yhdellä vaatekerralla pääasiassa koko päivän. Satunnaisia kakkavahinkoja lukuunottamatta.

Taapero: Taapero haluaa syödä itse (5 kertaa päivässä), kävellä suoraan vesilammikkoon, kaataa ruokatarvikkeita päällensä, juoda mukista kaataen sisällön päällensä. Tuloksena on noin 3 kertaa päivässä puhdas vaatekerta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Viihtyvyys

Vauva: Vauvalle riittää pöö -leikki varsin hyvin, varsin pitkälle. Ja suurimman osan päivästä hän nukkuu ja syö, joten aikaa leikille ei ole hirmuisesti.

Taapero: Taapero osaa leikkiä itsekin, mutta kun yksien päiväunien taktiikalla jää aikaa melkoisen paljon leikkimiselle, voivat ideat joskus loppua kesken. Ilmeisesti siksi tämän ikäiset ovat usein myös päiväkodissa. 😀 Joskus täytyy lähteä kesken päivän sormiväriostoksille, sillä ideat loppuvat totaalisesti kesken (sateisena päivänä). Ulkona oleilu on tietenkin parasta ja siellä vietetään suurin osa päivästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Yöt

Vauva: Nukut vauvan vieressä ja toisinaan kiroat mellastusöitä. Ajattelet, että kyllä hän joskus vuoden ikäisenä sitten nukkuu läpi yön.

Taapero: Hän ei vieläkään nuku läpi yön. Ehkä sitten viisivuotiaana.

 

Taaperon kanssa kotonaolo on vauhdikasta, mutta superantoisaa. Uudet sanat, liikkumisen kehitys, ruokailun oppiminen, uudet leikit. Kaikki nämä saavat aina sydämen sykähtämään onnesta ja ylpeydestä <3. Toisinaan huonot yöt saavat päivistä hitaasti eteneviä ja väsyneitä.

 Kuinka tämä pieni poika voi olla jo 1v 1kk…? 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta