TAUKO TEKEE HYVÄÄ

Viikon ajan olen ollut todella poikki. Poikamme on ilmeisesti hammaskipujen (8 hammasta samaan aikaan) vuoksi taistellut nukkumista vastaan kaikin keinoin. Iltaisin nukuttaminen on kestänyt noin 2 tuntia, emmekä yöllä ole selvinneet kertaakaan ilman heräämisiä. Lopulta olemme luovuttaneet ja nukkuneet kaikki samassa sängyssä. Muutos itsenäisesti nukahtavasta, koko yön nukkuvasta pojasta, noh tähän, on järkyttävä ja väsyttävä. Yli viikon kestävä kiukuttelu ja päiväunista taisteleva poika on saanut äitinsä vanhentumaan vuosilla ja hermot todella kireälle. Vaikka tauko omasta lapsesta kuulostaa kamalalta, voi se olla joskus todella tarpeen.

_MG_8554

Eilen vietimme siis hääpäivää ja mieheni laittoi töistä viestiä, että pakkaa pojan yötavarat valmiiksi. Apua, tämä huonosti nukkuva poika muka muiden kontolle? Ja voiko nyt keskellä viikkoa, muuten vaan, laittaa yöhoitoon pientä? Hetken päästä sain kuitenkin ajatukseni kasattua ja tajusin, että tämä tulee tarpeeseen. Apua kun tarjotaan, olisi se hyvä ottaa vastaan. Lopulta poikamme veti 12 tunnin yöunet, kertaakaan heräämättä, isovanhempiensa välissä nukkuen. Not too bad..

Hääpäivän illan vietimme kotona, kokkaillen sushia, saunoen ja nauttien lämpimästä illasta kotiterassilla. Katsoimme vielä elokuvaakin, puolet, sillä unentarve vei voiton leffalta loppupeleissä. Tuntui erikoiselta olla kotona, kokkailla kiireettä, katsoa elokuvaa kunnollisella äänentoistolla, jutella tuntikausia ja vain olla miehen kanssa keskenään. Vaikka lapsi tuo paljon ihanaa elämään, on välillä hyvä olla ihan kahdestaan.

Nukahdin sekunneissa, nukuin koko yön ja aamulla kello 8:30 heräsin outoon oloon. Olen nukkunut täyden yön heräämättä.

Heti aamulla haimme pojan ja rutistin oikein kovaa. Äidillä oli ikävä, mutta nyt taas jaksaa.

_MG_8560

Kuvat ihanan Amanda Ahon ottamia <3

Pieni tauko tekee hyvää, eikä sitä kieltämään. Vaikka kuinka ajattelisi, että kyllä mä jaksan ja selviän. Ehkä joo, mutta pienen breikin jälkeen sitä jaksaa sata kertaa paremmin.

Kun apua tarjotaan, otetaan se vastaan, eikö?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta