TEKEVÄTKÖ LAHJAT JOULUN?

Lapsena joulussa hienointa olivat lahjat, jouluiset ohjelmat ja sitten vasta ruoka. Lahjojen avaamista odotettiin koko päivä ja varmasti traumatisoitiin vanhemmat liian monilla jokojokojoko -kysymyksillä. Lahjoja oli paljon, muistan avanneeni useamman paketin ja aina välissä huusin JEEE tämän halusinkin! Miten sitten aikuisena? Ovatko lahjat pääasiassa? Eivät. Itse nautin joulusta saunoen, syöden hyvää ruokaa ja vähän lisää ruokaa. Ulkoilu, takka, läheiset ja jouluiset värit ympärillä tekevät joulun. Lahjat ovat vain sivuosassa, toki rakastan yllätyksiä, mutta jouluna se ei ole enää tärkeintä. Miten tilanne muuttuu kun saa lapsia?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päätimme jo viime vuonna, ettemme osta pojallemme joululahjaa. Tiedämme, että hän saa yllin kyllin paketteja isovanhemmiltaan, kummeiltaan ja muilta läheisiltä, joten tuntuisi turhalta ostaa vielä niiden lisäksi paketti. Kirppu on vielä niin pieni, ettei ymmärrä mistä lahjat tulevat tai ylipäätään mikä on homman nimi. Hän varmasti iloitsee paketeista suunnattomasti, mutta ei vaadi meidän ostamaa pakettia.

Olemme sopineet myös joidenkin sukulaisten ja läheisten kanssa, että ostamme lahjat vain lapsille, emmekä toisillemme. Aikuiset kuitenkin nauttivat enemmän siitä ruoasta ja hyvästä seurasta. Näin ei tule kellekään liikaa stressiä tai paniikkia lahjoista.

Ajattelin kuitenkin tehdä jotain hyvää. Aion ostaa Kirpun paketin sijaan Joulupuu -keräyksen kautta lahjan jollekin lapselle, joka ei välttämättä saa yhtään pakettia.

Joulupuu-projekti on hyväntekeväisyyskeräys, jonka ajatuksena on tarjota joululahja lapsille, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman pakettia joulupukilta.

Porin Nuorkauppakamari toteuttaa Joulupuu-keräyksen perusturvan alueella kymmenettä kertaa yhteistyössä Porin perusturvakeskuksen sosiaali- ja perhepalveluiden kanssa. Lahjapaketteja kerätään 26.11.–14.12. 

(Lähde Porin Kaupunki)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulupuu -keräys siis tapahtuu ympäri Suomea eri nuorkauppakamareiden toimesta. Joten kannattaa etsiä oman paikkakuntasi Joulupuu -keräyspiste ja tehdä jollekin onnellinen joulu. Lapsille lahjan saaminen on kuitenkin yksi isoimmista asioista joulussa ja toivon, että kaikki lapset voisivat iloita joulusta tasavertaisesti. Pieni summa monelle, mutta jollekin lapselle pienen lahjan saaminen voi olla koko vuoden ihanin juttu.

Millaiset joulusuunnitelmat teillä on lahjojen suhteen?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “TEKEVÄTKÖ LAHJAT JOULUN?”

  1. Mä oon jo monena vuonna osallistunut tuohon Joulupuu keräykseen 🙂
    Mä oon ihan lahjaihminen, tykkään antaa lahjoja toisille, mutta niissä täytyy olla ajatus mukana. Ei vain jotain lahjaa lahjan antamisen vuoksi…

    • Niimpä, ja lahjat on ihania kun niissä on ajatusta. Usein vaan tavaraa kertyy liikaakin, että elämyslahjat olisivat aina tervetulleita. 🙂 Joo mullekin tuttu tuo keräys, tärkeä asia. Me ollaan aina töistä laitettu monta pakettia sinne <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta