TOMAATTINEN LIHAPATA SYKSYN VIIKONLOPPUIHIN (GL, M)

Hitaasti haudutettu liha on ehkä yksi lempparini liharuoista. Pataan saa laitettua vaikka mitä ja sen aktiivinen valmistusaika on lyhyt ja uuni hoitaa loput. Lihapata vaatii aikaa, joten sen kanssa ei saa kiirehtiä. Väitän, että lihapadan kanssa ei voi erehtyä kunhan liha on hyvää ja sille antaa tarpeeksi aikaa kypsentyä. Itse tykkään todella hajoavasta ja mureasta lihasta, joten se vaatii useita tunteja uunissa. Tykkään käyttää porkkanaa, tomaattia sekä sipuleita ja muutamia erilaisia mausteita. Hieman varioiden, mutta tätä samaa makumaailmaa noudattavat kaikki lihapatamme nykyään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomaattinen lihapata

noin 1-1,5 kiloa naudan paistilihaa (käytin karjalanpaistilihaa tuoretiskiltä)

noin 5 porkkanaa

1 iso sipuli

4 valkosipulinkynttä

2 tölkkiä laadukasta tomaattimurskaa

2 laakerinlehteä

1 tl chiliä

3 tl paprikajauhetta

1/2 tl kanelia 

1 kasvisfondi

1/2 tl mustapippuria

paistamiseen voita

Laita uuni 200 asteeseen. Leikkaa lihasta kuution mallisia paloja, jos eivät jo ole paloiteltuja. Leikkaa porkkanat samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipuli noin 6-8 osaan. Paista lihat, pieni määrä kerrallaan, voissa pannulla (paista lihan ”pinnat kiinni”, eli vain nopea paisto jokaiselta puolelta). Paista myös porkkanat sekä sipulit, niin että ne saavat vain hieman väriä. Laita pataan mausteet, laakerinlehdet, kokonaiset kuoritut valkosipulit sekä tomaattimurska ja kasvisfondi. Sekoita hieman, jotta mausteet sekoittuvat. Laita pataan lihat, porkkanat ja sipulit, lisää vettä niin, että kaikki peittyvät. Sekoita ja laita uuniin. Anna sen olla noin tunti 200 asteessa ilman kantta ja sen jälkeen laske lämpötilaa 175 asteeseen ja lisää kansi padan päälle. Anna kypsyä vielä ainakin 2 tuntia. Yhteensä voit pitää pataa noin 3-5 tuntia uunissa. Mitä kauemmin, sen hajoavampaa liha on. Nappaa lopuksi laakerinlehdet sekä valkosipulit halutessasi pois padasta.

Nauti riisin tai perunoiden kera! NAM!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä on niin ihanaa ja joka kerta maut vaan toimivat!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *