TULIKO MINUSTA ÄITI-IHMINEN?

Mitä tarkoittaa äiti-ihminen? No, luotettavan lähteen, keskustelupalstan mielestä se tarkoittaa aikatauluista, väsymyksestä, kiireestä ja riittämättömyydestä hössöttävää homssuista tapausta? Tuliko minusta jo sellainen? 

_MG_7976

Toki, tiedän hössöttäneeni kaikista ylläolevista asioista. Ainakin, kun joku kysyy mitä minulle kuuluu. No miksi en kertoisi totuutta? Tietenkin voisin vain nyökytellä ja sanoa, että hyvää kuuluu. Kiire, riittämättömyys ja aikataulut varmasti kuuluvat myös muiden kuin äitien keskustelunaloituksiin, joten en olisi siitä niin huolissaan. Voisi sitä silti puhua jostain muustakin. Säästä? 

Homssuinen en vielä koe olevani, mutta vaatisiko se useamman lapsen? Koliikkisen vauvan? Tai kolmoset? Ehkä tämäkin asia riippuu ihmisestä, toiset tykkäävät enemmän laittautua, toiset viihtyvät täysin naturellina. Enkä tarkoita, että naturelli olisi homssuinen.

Äiti-ihminen puhuu vain lapsistaan, puuttuu vain vähän yhteiskunnallisiin asioihin, ei osaa keskustella ja kokee olevansa jotenkin erilainen, kuin lapseton nainen. No, pojastani vain kehkeytyy puhuttavaa, sillä olenhan vielä hoitovapaalla, mutta harvemmin randomisti heitän keskustelun väliin, hei olen muuten nykyään äiti. Puutun ehkä vähän vähemmän yhteiskunnallisiin kysymyksiin, sillä ei aina vaan jaksa ja toisaalta kenen kanssa niistä juttelisin tällä hetkellä? Keskustelukyky on edelleen ihan hyvällä tasolla, vaikka vuoden jälkeen tuntuikin siltä, että aivoni ovat keskittyneet liikaa vaippoihin, babababa-sanoihin painottuneisiin lauseisiin sekä liian vähäisiin sosiaalisiin tilanteisiin. Koen ehkä olevani erilainen kuin ennen, mutta en puutu muiden kehitykseen ihmisenä. Olen itse käynyt ison muutoksen läpi, mutta varmasti jokainen, jolla ei ole lapsia, käy läpi asioita elämässään, jotka muuttavat heitä suuntaan tai toiseen.

Jos minulta olisi kysytty 90-luvulla, sama kysymys äiti-ihmisen piirteistä, olisin luultavasti vastannut: polkkatukkainen tai permanenttikiharainen, mammafarkkuinen ja meikitön. Tänäpäivänä polkkis ja mammafarkut ovat suurinta huutoa, joten ysärin äiti-ihminen olisi täysin muodissa. Tänä päivänä ulkoiset muodot ei välttämättä paljastaisi mitään, mutta keskustelunaiheina voisi olla älypuhelimen liiallinen käyttö, Pokemon Go, luomuruoka sekä rokotukset.

_MG_7984

Kuvat: Amanda Aho

Onkos siellä muita äiti-ihmisiä? Mitkä piirteet paljastaisivat äiti-ihmisen?

Ja onko se loppupeleissä niin huono asia? Ainakin annamme itsestämme palasen jollekin kasvavalle pienelle. 😉

-sonjaaleksandras

ps. Huomenna luvassa postausta Särkänniemen Koiramäestä!

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “TULIKO MINUSTA ÄITI-IHMINEN?”

  1. Mä en oikeastaan huomaa muuta kuin että kaikki lapsiin kohdistuvat julmuudet tuntuu vieläkin pahemmalta kuin ennen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta