Vaunuviidakko

Raskausaikana vauvalle tehtävät hankinnat tuottavat melko paljon päänvaivaa sekä käyvät toki lompakon päälle. Itse olen todella harkitseva ihminen ja haen paljon tietoa tuotteesta ennen sen ostoa. Tämä ei aina ole hyvä juttu. Nimittäin minulla taisi mennä tämä hieman yli kun hankittavana oli vaunut.

Aloin stressaamaan vaunuista jo syksyllä. Olin kolmannella kuulla raskaana kun aloin etsimään tietoa vaunuista. Googletin, kyselin ystäviltä, luin arvosteluja, liityin vaunuaiheisiin Face-ryhmiin ja tein yksinkertaisesti itseni hulluksi liialla etsimisellä. Kaikilla on oma mielipiteensä vaunuista ja moni, joka omistaa vaunut, omistaa vain yhdet vaunut. Tällöin mielipide on vain niistä ja usein kehutaan vain niitä omia. Aluksi päätin etten haluaisi missään nimessä kääntyviä etupyöriä. Koin, että ne tekisivät vaunuista heppoiset ja halusin kunnolliset ja tukevat vaunut. Sain todella paljon kehuja Emmaljungista (Duo Edge) ja niitä etsinkin käytettynä. Sopivia käytettyjä Emmaljungia ei tullut vastaan ja lopulta kuulin ystäväni mielipiteen niistä. Hän kertoi kulkevansa melko paljon vaunujen kanssa paikasta toiseen ja niiden olevan todella raskaat liikutella esimerkiksi autoon. Ne eivät myöskään mahtuneet helpolla autoon eivätkä jättäneet tilaa millekään muulle takakontissa (riippuu tietysti autosta). Aloin nähdä jo kauhukuvia itsestäni riuhtomassa vaunuja paikasta toiseen kirosanojen saattelemana. Tiesin, että tulisimme lähtemään usein liikenteeseen vaunujen kanssa esim. mökille, kaupunkiin, kauppaan, mummolaan jne. Nämä asiat tulisin tekemään usein myös yksin vauvan kanssa, joten minulla ei olisi auttavia käsiä. En myöskään halunnut ostaa ns. matkarattaita kotona pidettävien lisäksi. Tämän päätöksen jälkeen aloin kysellä muistakin vaunuista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahdella ystävälläni oli Brion Smilet. Olin aiemmin kuullut huonoja arvosteluja Brion vaunuista, tosin vanhemmista malleista. Molemmat ystäväni ovat kovia lenkkeilemään, joten luotin heidän sanaansa enemmän kuin tuntemattomiin ihmisiin, joista en tiennyt liikkuvatko he vaunuilla parveketta kauemmas. He kehuivat kuinka helppoa niiden kanssa oli lähteä kaupunkiin, kauppaan ja miten näppärää vaunujen kasaaminen oli. En varsinaisesti kuvitellut itseäni päivittäin hengailemassa kaupungilla, mutta oli kiva tietää että ne toimivat missä vaan. Tärkeintä oli kuitenkin, että ne toimisivat hyvin lenkillä. Kuulemma myös toimivat hyvin talvella, sillä heidän käyttökokemuksensa perustuivat lähinnä talven ajankohtaan. Tärkeää vaunuissa olivat myös hyvät ilmakumirenkaat.

Näin siis päädyimme ostamaan uusina Brion Smilet. Löysimme ne älyttömän hyvää hintaan ja pakettiin kuului yhdistelmien lisäksi myös kaukalo. Kaukalo kävi siis samaan ratasosaan suoraan. Kätevää siis esimerkiksi kaupassa, ettei tarvitse siirtää nukkuvaa vauvaa kaukalosta vaunukoppaan. Kävimme ostamassa ne Tampereen Vauvatalo Johannasta ja sieltä saimmekin hyvää pavelua ja vastauksia moniin kysymyksiin. He antoivat vielä viimeisen sysäyksen näiden vaunujen suuntaan kun kyselin vaihtoehdoista.

Tähän mennessä olen siis käyttänyt vaunukoppaa ja kaukaloa ratasosassa. Käyttökokemus on erittäin hyvä. Olen lenkkeillyt päivittäin ja käynyt muutamaan otteeseen kaupassa ja kaupungilla. Fiilis on todella hyvä ja olen erittäin tyytyväinen vaunuihin. Kokoaminen sujuu todella helposti ja liikkeessä vaunut toimivat hyvin. Kääntyminen ahtaissa paikoissa onnistuu ilman hikipisaroita ja kuitenkin lenkillä esimerkiksi juostessa vaunut pysyvät hyvin hallinnassa.

Ostin tällä viikolla sateisen kelin takia sadesuojan vaunuihin. En pitänyt vaunujen mukana tulevasta muovisesta sadesuojasta, sillä se vei paljon tilaa ja oli hyvin kankea laittaa paikalleen. Kävin Prismasta ostamassa Elodie Detailsin suojan. On mahtavaa, että nykyään Prismastakin saa jo jotain Elodie Detailsin tuotteita, vielä kun Färg & Form saataisiin valikoimiin. 😉

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta