Viikkokatsaus – 9. viikko ja ruokakuvaähky

Noniin, yksi viikko taas pulkassa! Aika menee edelleen supernopeaa. Taas koettu muutama iiihana päivä ja pari zombipäivää. Yöt ovat menneet siis vaihtelevasti, joskus sujuvasti 3 syöttöä, joskus yksi syöttö-tuhtaaminen kestää kolmekin tuntia. Kirpulla on liikkuvuus lisääntynyt sen verran, että potkut ja heiluminen eivät tunnu kivalta varsinkaan unenpöpperössä. Usein käsillä huidotaan tissejä (auts) ja jaloilla alamahaa (auts).

Osan viikosta meillä oli tosiaan hoitokoira ja sen kanssa taiteilu sai minut uskomaan ettei koiran hankinta olisi hyvä idea, ainakaan pienen lapsen kanssa. Ollaan mieheni kanssa aina haaveiltu koirasta, mutta sen hankinta jääköön myöhemmäksi.

Olen lähiaikoina miettinyt paljon imetystä ja sen sujumista. Kirppu on alusta saakka ollut melko tiheästi rinnalla ja hereilläoloaikana eivät pidä mitkään kolmen tunnin välit (eikä aina edes puolentunnin välit), kuten osalla ystävieni vauvoista. Syynä voi olla se, että Kirppu kun on kooltaan pieni, ei hän jaksa imeä tarpeeksi kauan kerralla vaan syö pienempiä annoksia. Toisaalta olen myös ajatellut, että maidon heruminen ei välttämättä ole minulla vuolaimmasta päästä. Tiedän, että maidontulo ei voi niin sanotusti vain loppua, jos kysyntää on, mutta siinä miten rinnat varastoi maitoa ja heruttaa sitä, voi olla eroja. Ystäväni puhuvat kuinka pumpatessa maitoa voi saada parikin desiä ja itse saan juuri ja juuri 30ml (samalla imetän toisesta, jolloin pitäisi herua). Pumppaaminen on silti täysin eri kuin vauvan imu, joten tiedän, että Kirppu sieltä saa. Hänen painonnousunsakin siitä kertoo. Välillä vain tuntuu hieman raskaalta kun pitäisi olla kokoajan imettämässä eikä pumppaaminen oikein onnistu. En silti vaihtaisi imetystä korvikkeeseen ja olen todella kiitollinen, että olen pystynyt täysimettämään. Tiesin vauvan olevan kuin takiainen äidissä, mutta jotenkin se on silti yllättänyt. Saa nähdä kuinka pitkälle päädyn imettämään. Varmasti haikeus iskee lujaa siinä vaiheessa kun oikeasti lopetetaan.

Tämä viikko oli melkoinen herkutteluviikko. Vieraita pariin otteeseen ja kyläily vanhempieni mökillä tietää aina suursyömistä. Onneksi imettäessä saa possutella melko vapaasti eikä paino nouse heti :D.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huh, näiden kuvien jälkeen tulee jo ajatuksesta ähky. Nyt taas takaisin ruotuun!

Liikuntaa 9. viikolla tuli taas kivasti. 3 salikertaa, jotka toimivat myös hyvin terapeuttisina hetkinä pois kotoa. Kotiin palatessa oli 100 kertaa energisempi olo ja taas jaksoi rankemmatkin päivät. Vaunulenkkejä monta ja muutama kotitreenikin tuli tehtyä, lähinnä vatsoja. Liikunnasta on tullut todella tärkeä osa arkea. Tästä tulen kirjoittamaan vielä tulevassa postauksessa.

Kirpun kasvojen ihon hormoninäppylät ovat alkaneet hävitä, mutta iho on kuivunut jonkin verran. Olen ollut hyvin varovainen perusvoiteiden käytössä, sillä haluaisin yrittää pitää vauvan mahdollisimman pitkään erossa voiteista. Iho kuitenkin korjaa itse itseään aika hyvin.

Tässä taisi olla viikon tärkeimmät! 😉 Aurinkoista viikonjatkoa!

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

3 vastausta artikkeliin “Viikkokatsaus – 9. viikko ja ruokakuvaähky”

  1. Et ehkä itse huomaa, mutta tekstisi ovat aika negatiivisia… Ilmeisesti lapsen saaminen alulle oli helppoa ja nyt voi sitten valittaa!! Koittaisit olla onnellinen lapsestasi.

    • Moi! Harmi, että oot näin kokenut! En ole kokenut tekstejäni negatiivisina vaan lähinnä tuon myös vaikeita asioita esille blogissa. Olen äärettömän onnellinen Kirpusta jos se ei ole teksteistäni tarpeeksi välittynyt. Blogini tarkoitus ei ole missään nimessä olla negatiivinen vaan etsiä vaikeillekin asiolle kanava ja löytää ratkaisuja arjen hankaliin hetkiin. Eikä lapsen saaminen ole koskaan itsestäänselvää ja minä jos joku olen kiitollinen ja äärettömän onnellinen Kirpusta. 😊

  2. Kah! Itse olen ajatellut että toivottavasti muut uudet äidit eivät ajattele että tekstisi ovat liian positiivisia! Keep it coming and don’t get stressed about it!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta