KULAHTANUT FIILIS? VINKIT PAREMPAAN OLOON

Tiedättekö sen olon, kun tukka näyttää kulahtaneelta, vaatteet rönteiltä ja fiilis ei ole paras mahdollinen. Suoraan sanottuna olo on ruma. Tähän saattaa olla syynä hormonit tai yksinkertaisesti se, ettet ole käynyt yli puoleen vuoteen kampaajalla, vaateostoksilla tai syysflunssa on vienyt kaiken värin kasvoiltasi. Todellisuudessa kaapissa on vaatteita, kasvoillasi on ihan ok väri ja lopulta hiusten trimmaamattomuus ei vaikuta niin paljon olotilaasi. Kyse on ehkä enemmän asenteesta. Se, että haluaa jäädä peiton alle mököttämään, saattaa olla kevyttä syysmasennusta tai ahdistusta kesän loppumisesta. Koska eihän kesällä mietitty kaksihaaraisia tai kuinka vanha se kesätoppi oli, jonka päällensä kiiressä veti? 

Huomasin tänään tuijottaessani vaatekaappia, että ahdistuin farkuista, villapaidoista ja kaikesta lämpimästä. Luulin sen tarkoittavan, ettei minulla ole kivoja vaatteita, mutta tosiasiassa en edes katsonut kunnolla. Pitkittynyt, ärsyttävän lievä, syysflunssani on saanut mieleni alas ja toiveen pienestä uudistumisesta. Tosiasiassa kaikki säästössä olevat rahat ovat New Yorkia varten, eikä syysmasennukseni virkistyskassaa varten. Olisiko tähän oloon jokin parannuskeino?

_MG_8644

Siispä listasin muutamia asioita, joita aion tehdä parantaakseni syysfiiliksiä. Edellisessä postauksessa mainitsin tavoitteita treenien osalta, nyt parannellaan tätä niin sanottua syysmasennusta. Uudistumisen voi tehdä tyhjentämällä vaatekaupat ja käymällä kalliissa kauneushoidoissa, mutta parantaako se kenenkään oloa oikeasti? Tällä budjetilla luultavasti vain pahentaisi tilannetta.

Vinkit parempaan oloon – edullisesti. 

  • Muuta asennettasi. Et ole yhtään rumempi tai kulahtaneempi. Piste. 
  • Ulkoile ja urheile. Liikkuminen on tutkitusti apu matalaan mieleen ja saa varmasti fiiliksen pirteämmäksi sekä ryhdikkäämmäksi. 
  • Tarkista ruokavalio, saatko tarpeeksi vitamiineja? 
  • Siivoa vaatekaappi ja pese tai tuuleta tunkkaiset vaatteet. Vanhatkin vaatteet alkavat näyttää paremmilta puhtaina kaapissa, joka on järjestyksessä. Vie kirppikselle loput, joita et tule käyttämään.
  • Käy kampaajalla trimmaamassa latvat. Sen sijaan, että värjäisit tai raidoittaisit, käy vain vetämässä tasainen linja. Olo freesaantuu heti ja takkuiset latvat saavat kyytiä. Parasta, lasku on yli puolet pienempi.  
  • Tee kasvohoito ja/tai käsihoito. Myös pieni päivettävä voide voi tehdä freesimmän olon. Nypi kulmat ja värjää ne kotona, jos tarve. 
  • Panosta nukkumiseen ja mene ajoissa sänkyyn. Nukkuminen voi olla suurin syy huonoon oloon.

_MG_8642

Kuvat: Amanda Aho

Näin toivottavasti seuraavat aamut tuntuvat helpommilta ja pirteämmiltä. Ulkoilkaa vielä kun aurinkokin näyttäytyy! Ihanaa syksyä <3

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta